A.Kubilius: 600 mln. litų „Sodros„ biudžeto „skylė“ - įveikiama problema

Premjero Andriaus Kubiliaus nuomone, 600 mln. litų pajamų trūkumas kitų metų Sodros" biudžete yra išsprendžiama problema.

„550-600 mln. litų nėra neįveikiama problema. Bendro valstybės ir „Sodros" biudžeto pajamos yra 19 mlrd. litų, išlaidos - apie 29 mlrd. litų. Deficitas yra apie 9,5 proc. bendrojo vidaus produkto. Skaičiai yra dideli, tuose skaičiuose turime atrasti, kaip išspręsti 600 mln. litų problemą", - trečiadienį po kai kurių ministrų ir Seimo narių pasitarimo Vyriausybėje žurnalistams sakė ministras pirmininkas.

Jis teigė, kad daroma viskas, kad kitų metų planuojamas 9,5 proc. BVP fiskalinis deficitas nedidėtų.

Valdančioji koalicija ieško, iš kur gauti maždaug 600 mln. litų papildomų pajamų, prezidentei Daliai Grybauskaitei pareiškus, kad ji atsisakys pasirašyti 2010 metų "Sodros" biudžetą, jei jame bus numatytas įmokų didinimas, ankstesnį motinystės išmokų, pensijų ir išmokų neįgaliesiems mažinimas.

Anot A.Kubiliaus, tarp jau pateiktų įvairių pasiūlymų yra realiai įgyvendintinų, tačiau jų jis kol kas neatskleidė.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas antradienį patikino, kad nebus panaikintos transporto lengvatos neįgaliesiems, taip pat kompensacijos jų lengviesiems automobiliams įsigyti. Taip pat jau atsisakyta idėjos 2 procentiniais punktais didinti įmokas "Sodrai" - šis sprendimas, anot Finansų ministerijos, duotų papildomai 400 mln. litų pajamų, tačiau kitų ekspertų skaičiavimais, papildomos įplaukos tesiektų 200 mln. litų.


Šiame straipsnyje: SodraSodros biudžetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių