Aktyviam poilsiui ir turizmui skatinti – per 150 mln. litų paramos

Ūkio ministras patvirtino Valstybės planuojamų turizmo projektų, finansuojamų iš 2007-2013 metų Europos Sąjungos (ES) struktūrinės paramos lėšų, sąrašą. Iš viso atrinkti 27 projektai, kurių preliminari vertė - 452,7 mln. litų. Jiems įgyvendinti numatoma skirti 140,4 mln. Lt iš ES struktūrinės paramos fondų, dar 16,5 mln. Lt - iš valstybės biudžeto.

Europos Sąjungos ir valstybės biudžeto lėšomis bus finansuojamas vandens ir slidinėjimo trasų, pėsčiųjų ir dviračių takų, prieplaukų, paplūdimių, stovyklaviečių įrengimas, jų rekonstrukcijos ir remonto darbai.

„Šia parama siekiame išnaudoti turimus gamtos išteklius ir kultūros paveldą palankioms turizmo sąlygoms sukurti ir taip pritraukti daugiau vietinių ir užsienio turistų, propaguoti aktyvų poilsį", - sako Ūkio ministerijos valstybės sekretorius Gediminas Miškinis.

Valstybės sekretoriaus teigimu, bendra pareiškėjų prašoma paramos suma net kelis kartus viršijo numatytąją skirti, todėl buvo neįmanoma patenkinti visų prašymų. Ūkio ministro suformuotai ekspertų darbo grupei teko sudėtingas uždavinys - pagal nustatytus kriterijus įvertinti ir atrinkti projektus. Daug dėmesio buvo skiriama kurortams, kurortinėms ir saugomoms teritorijoms.

Vienas didžiausių projektų - Druskininkų uždarų kalnų slidinėjimo trasų su dirbtine sniego danga įrengimas. Jam įgyvendinti numatoma skirti iki 34,6 mln. Lt iš ES fondų bei 5,4 mln. Lt iš valstybės biudžeto. Planuojama įrengti dengtą ir atvirą kalnų slidinėjimo trasas bei išplėtoti aktyvaus poilsio infrastruktūrą: įsteigti sportinės įrangos nuomos punktus, įrengti lauko teniso kortus, pastatyti viešbutį, konferencijų centrą, kitus objektus.

Didelės investicijos numatytos ir Lietuvos pajūryje: maždaug po 15 mln. Lt finansinės paramos ketinama skirti visuomeninių renginių infrastruktūros buvusioje pilies teritorijoje įrengimui ir Smiltynės jachtų uosto rekonstrukcijai Klaipėdoje, iki 10 mln. Lt finansinę paramą planuojama skirti Lietuvos jūrų muziejui.


Šiame straipsnyje: turizmasES parama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių