Akcijų rinkai atsigauti padės naftos kainos kritimas

2009-ieji turėtų būti investuotojams palankūs metai - pasaulio akcijų rinka turėtų atsigauti, tad naujoms investicijoms į akcijas rekomenduotume pradėti ruoštis jau dabar - tam tinkamas laikas bus po 3-4 mėnesių.

Tokią išvadą pateikė vienos didžiausių pasaulyje besivystančių rinkų turto valdymo bendrovės "HSBC Global Asset Management" investavimo departamento vadovas Christianas Hegeris, pristatęs išsamią esamą pasaulio akcijų rinkų situaciją ir prognozes.

Analitiko teigimu, vienas didžiausių iššūkių verslui - aukštumas pasiekusi naftos kaina. Analitikas prognozuoja, kad per artimiausius 6-8 mėnesius ji turėtų sumažėti. "Šiuo metu naftos kainos yra dirbtinai išpūstos - jos pastebimai nutolusios nuo pastarųjų metų vidurkio ir negali būti paaiškinamos vien tik paklausos ir pasiūlos santykiu, kuris pastaruoju metu pastebimai nepakito. Tokia padėtis negali ilgai tęstis", - teigė Ch. Hegeris.

Ypatingas dėmesys buvo atkreiptas į tai, kad prognozuojama naftos kainų korekcija yra susijusi su laukiamu JAV dolerio atsigavimu. 

Apžvelgdamas Azijos akcijų rinkų situaciją, analitikas pabrėžė, kad ilguoju laikotarpiu šis, kaip ir kiti pasaulio besivystantys regionai, turi didelį augimo potencialą, tačiau dabartinė Azijos valstybių ekonominė padėtis yra sudėtinga ir čia tikėtis spartaus augimo artimiausiu metu nereikėtų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių