Iš Airijos pinigų pervedimai į Lietuvą - nemokamai

„Danske" bankas kartu su kitu tarptautinei finansų grupei „Danske Bank" priklausančiu banku „National Irish Bank" pasiūlė nemokamo lėšų pervedimo iš Airijos į Lietuvą paslaugas.

„Airijoje gyvena maždaug 150 tūkst. Lietuvos piliečių. Didelė dalis ten dirbančių mūsų tautiečių perveda dalį uždirbtų lėšų į savo ar artimųjų sąskaitas Lietuvoje. Užuot mokėję už kiekvieną pervedimą po 20-40 litų ir didesnes sumas bankams ar pinigų pervedimo agentūroms, kaip buvo iki šiol, nuo šiol jie galės tai daryti nemokamai", - pabrėžė „Danske" banko specialistai.

Manoma, kad svetur išvykę mūsų šalies piliečiai per metus mūsų šalies ekonomiką papildo didesne nei 3 mlrd. litų suma. Airijoje gyvenančių lietuvių pervedamos lėšos gali siekti 0,5-1 mlrd. litų. Jei šie pinigai būtų pervedami nemokamai, vien dėl bankinių mokesčių sutaupomų lėšų suma siektų daugiau nei 1 mln. litų per metus.

Norint naudotis nemokamo pinigų pervedimo paslauga, lėšų siuntėjui pakanka atsidaryti sąskaitą „National Irish Bank", o gavėjui - turėti sąskaitą „Danske" banke Lietuvoje. Galima atlikti neribotą pervedimų skaičių, siųsti bet kokią pinigų sumą. Pervesti eurai Lietuvos „Danske" banko kliento sąskaitoje atsidurs tą pačią darbo dieną per kelias valandas, ir nei lėšų siuntėjas, nei jų gavėjas nebus apmokestinti jokiais mokesčiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių