„airBaltic“ pradeda vykdyti dalį skrydžių (papildyta)

Baltijos šalių oro bendrovė „airBaltic“ šiandien atnaujins kai kuriuos skrydžius Rytų ir Pietų kryptimis, kur oro erdvės apribojimai jau yra panaikinti.

Latvijos oro linijų bendrovė "airBaltic" antradienį atnaujino kai kuriuos skrydžius iš Vilniaus ir Kauno oro uostų į Rygą, taip pat iš Vilniaus į Amsterdamą.

Įmonės lėktuvas iš Latvijos sostinės Vilniuje jau nusileido. "airBaltic" korporatyvinės komunikacijos koordinatorė Rosita Sakalauskaitė BNS sakė, jog atgal orlaivis "Fokker 50" turėtų pakilti 15 valandą 35 minutės. Šiuo metu vyksta keleivių registracija.

"airBaltic" pranešė, kad dar vienas lėktuvas iš Vilniaus į Rygą keleivius turėtų išskraidinti antradienį 18 valandą 30 minučių, tuo pačiu metu turėtų pakilti ir lėktuvas iš Kauno į Rygą. Skrydis iš sostinės į Amsterdamą numatytas 17 valandą 25 minutės.

"airBaltic" antradienio reisai iš Vilniaus oro uosto į Taliną, Paryžių, Hamburgą ir Miuncheną atšaukti, o ar bus atšauktas ir vakarinis skrydis į Kopenhagą, kol kas dar neaišku. Taip pat dar neaišku, ar bendrovės lėktuvas iš Rygos antradienį vakare leisis Palangos oro uoste.

Įmonė pranešė antradienį atnaujinanti kai kuriuos skrydžius rytų ir pietų kryptimis, kur oro erdvės apribojimai jau panaikinti. Anot R.Sakalauskaitės, iš Rygos turėtų būti atnaujinta apie 20 skrydžių. Tačiau bendrovės atstovai perspėja, jog įmonė kai kuriuos skrydžius dar gali būti priversta atidėti, atsižvelgiant į pratęstus oro erdvės apribojimus.

Kai kurie oro bendrovės skrydžiai dar vis yra atšaukti. Keleiviai gali pasirinkti kitą galimą skrydį (iki gegužės 31 d.) be jokio papildomo mokesčio arba prašyti grąžinti pinigus už nepanaudotą skrydžio bilietą „airBaltic“ bilietų biure, kelionių agentūroje, kur bilietas buvo išduotas, skambinant arba siunčiant el.laišką į oro bendrovės rezervacijų centrą.

Tų keleivių, kurių kelionės tikslas dėl sustabdytų skrydžių neteko prasmės ir kuriems nereikia skubiai vykti, kviečiami susisiekti su „airBaltic“ nemokamam skrydžio laiko pakeitimui truputį vėliau, siekiant padėti labiausiai skubantiems keleiviams.

Lietuvos oro erdvė į Islandijos ugnikalnio paskleistų vulkaninių dulkių kontūrą, sinoptikų duomenimis, vis dar patenka, tačiau jos orlaiviams nesudaro jokių problemų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių