„Agrowill Group“ su kreditoriais tikisi susitarti per 4 mėnesius

Prie restruktūrizavimo proceso artėjanti žemės ūkio valdymo bendrovė "Agrowill Group" prašys kreditorių sutikimo ne tik anuliuoti apskaičiuotus delspinigius ir atsisakyti iki 50 proc. visų kreditorinių skolų, bet ir siūlys pritraukti į įmonę papildomo kapitalo.

Vienai iš bendrovės netiesioginių akcininkių "Amber Capital Partners" jau supirkus trečdalį "Agrowill Group" išleistų obligacijų, smulkieji neteko galimybės paveikti restruktūrizavimo plano tvirtinimo, trečiadienį rašo "Verslo žinios".

Lietuvos apeliacinis teismas (LAT) gegužės 20-ąją paliko nepakeistą Vilniaus apygardos teismo nutartį dėl restruktūrizavimo bylos "Agrowill Group" iškėlimo. Jei šios nutarties per 3 mėnesius neapskųs "Agrowill" restruktūrizavimui besipriešinę Vaidotas Rutkauskas ir įmonė "Mobili linija", tuomet dar rugsėjo pradžioje "Agrowill" kreditoriams bus teikiamas restruktūrizavimo planas, kuris vėliausiai iki rugsėjo 20-osios turi pasiekti teismą. "Mobiliosios linijos" advokatas Dainius Urbonavičius sako kol kas nežinantis, ar bus skundžiamas LAT sprendimas.

Pasak dienraščio, restruktūrizavimo plano patvirtinimą irgi bus galima ginčyti teisme. Tačiau "Agrowill", kad ir sunkiai, vis dėlto iriasi iki restruktūrizavimo, juolab kad jo procesą gali palengvinti ir "Amber Capital Partners" veiksmai.

"Amber Capital Partners" šiemet balandžio 30-ąją iš investuotojų įsigijusi beveik 10 mln. litų vertės "Agrowill Group" obligacijų, pateikė iki birželio pabaigos galiojantį siūlymą įsigyti dar 5 mln. litų vertės obligacijų. "Amber Capital Partners" ir šįkart siūlo už vieną "Agrowill Group" obligaciją mokėti 28 proc. jos nominalios vertės.

"Agrowill Group" obligacijų savininkų interesams atstovaujančios finansų maklerio įmonės "Orion Securities" Įmonių finansų skyriaus vadovas Karolis Rūkas spėja, kad "Amber Capital Partners" superka pigiau obligacijas, kad vėliau galbūt galėtų konvertuoti skolą į kapitalą. Antra vertus, nereikėtų atmesti ir to, kad tokiu būdu siekiama palengvinti restruktūrizavimo siekiančios "Agrowill Group" padėtį.

Restruktūrizavimo planui bus pritarta tuomet, jei už jį balsuos ne mažiau kaip 75 proc. visų "Agrowill Group" kreditorinių reikalavimų turintys asmenys. Pernai rugpjūtį obligacijų savininkai turėjo 24,7 proc. visų kreditorinių reikalavimų, o visų neišpirktų obligacijų emisijų nominali vertė siekė 27,1 mln. litų.

Banko "Finasta" finansų analitikas Tadas Povilauskas sako, jog "Amber Capital Partners" įsigijus "Agrowill Group" obligacijų smulkieji obligacijų savininkai visai prarado galimybę paveikti restruktūrizavimo plano patvirtinimą.

"Tikimybė, kad obligacijų savininkai, net ir sėkmingai patvirtinus restruktūrizavimo planą, greitai atgautų lėšas už neišpirktas obligacijas, yra maža, nes "Agrowill Group" artimiausiais metais negalės gauti dividendų iš savo valdomų antrinių žemės ūkio bendrovių, nes joms visoms, išskyrus "Grūduvą", taip pat yra iškeltos restruktūrizavimo bylos", - perspėjo T.Povilauskas.

"Didžioji dalis grupės restruktūrizuojama ir procesas greičiausiai bus sėkmingas, jeigu pavyks parduoti didelę valdomos žemės dalį ar konvertuoti didelę dalį skolų į akcijas", - mano Investuotojų asociacijos valdybos pirmininkas Tomas Pilipavičius.

"Agrowill Group" akcijos kotiruojamos NASDAQ OMX Vilniaus biržos Papildomajame prekybos sąraše.


Šiame straipsnyje: agrowillžėmės ūkis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių