„Agrowill Group“ siūlo griežtinti bausmes už nelegalų darbą

„Agrowill Group“ išsako rūpestį dėl nelegalaus darbo ir ragina ieškoti galimų jo ribojimo priemonių.

Specialistų skaičiavimu, legali darbo jėga įmonei kainuoja apie 60 proc. brangiau nei darbininkai, dirbantys nelegaliai. Taigi dėl nelegalių atlyginimų „vokeliuose“ yra iškreipiami darbo rinkos santykiai, kadangi mokesčiai, sumokėti valstybei, atsispindi ir pagaminamos produkcijos savikainoje.

„Agrowill Group“ ir kitos stambios žemės ūkio bendrovės moka visus mokesčius valstybei, o žmones įdarbina tik pagal darbo sutartį.  Tačiau atsiranda nelygi konkurencija, kadangi kiti žemdirbiai, dažniausiai smulkieji ūkininkai, žmones įdarbina nelegaliai ir taip taupo resursus“, – teigė „Agrowill Group“ direktorius Algirdas Pareckas.

A. Parecko teigimu, norinčių sezoninius darbus dirbti legaliai yra labai mažai, kadangi žmonės, užsiregistravę darbo biržoje, padirbę kelias dienas ar savaites praranda valstybinę paramą vėlesniam laikotarpiui.

Dėl šių priežasčių „Agrowill Group“ pasisako už nelegalaus darbo kontrolės griežtinimą, didesnes baudas prasižengusiems darbdaviams, darbdavio prastos reputacijos kaupimą ir realią įtaką ateities sandoriams – Europinei paramai gauti, galimybei dalyvauti projektuose ir kt.


Šiame straipsnyje: Nelegalus darbasdarbas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių