„Agrowill Group" išpirko jau antrą obligacijų emisiją

Didžiausia žemės ūkio investicijų ir vystymo bendrovė „Agrowill Group" sėkmingai išpirko 10,65 mln. litų nominalios vertės neviešą obligacijų emisiją. Prieš tai, spalį, „Agrowill Group" išpirko 10,5 mln. litų vertės neviešą obligacijų emisiją.

„Tai jau antroji „Agrowill Group" išpirkta obligacijų emisija per nepilnus du mėnesius. Mūsų strateginis tikslas - ir toliau mažinti bendrovės skolos lygį. Gruodžio mėnesį planuojame išpirkti dar vieną obligacijų emisiją", - „Agrowill Group" finansų direktorius teigia Domantas Savičius.

Pasak D.Savičiaus, tai, kad „Agrowill Group" šiuo ekonominio sunkmečio metu sugeba generuoti lėšas ir išpirkti emisijas, parodo stiprią bendrovės kapitalo bazę.

Antrajai obligacijų emisijai išpirkti buvo naudojamos bendrovės nuosavos lėšos, daugiausiai gautos iš šių metų grūdų pardavimo.

Šiuo metu „Agrowill Group" derasi su keliais užsienio ir Lietuvos investuotojais dėl bendro 10 tūkst. hektarų žemės paketo pardavimo. Šias žemes „Agrowill Group" valdo per daugiau nei 25-ias „Žemės vystymo fondas" bendroves.

„Keliems pirkėjams planuojame parduoti visą tą žemę, kurios mūsų žemės ūkio bendrovės nenaudoja. Tai leis labiau koncentruotis į pagrindinę bendrovės veiklą - pirminės žemės ūkio produkcijos gamybą", - pabrėžė „Agrowill Group" finansų direktorius.

Pasak jo, iš sandorio per 1,5 metų tikimasi gauti apie 150 mln. litų. Dalis lėšų bendrovę pasieks jau šiemet, nes sandorį dėl 800 hektarų (8 proc. viso turimo žemės kiekio) planuojama užbaigti per mėnesį. Gautos pajamos leis ne tik grąžinti didžiąją dalį finansinių įsipareigojimų, bet ir skirti dalį gautų lėšų tolesnei žemės ūkio bendrovių modernizacijai bei veiklos efektyvumo didinimui. Taip pat pinigai bus panaudoti įsigyjant kitas, modernias ir sėkmingai veikiančias žemės ūkio bendroves. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių