„Agrowill Group“: auganti žemės kaina traukia investuotojų dėmesį

Lietuvoje pradėjusi kilti dirbamos žemės kaina paskatino investicijas į žemės ūkio verslą, teigia viena didžiausių Baltijos šalyse žemės ūkio bendrovių "Agrowill Group".

"Dirbamos žemės kaina paskutiniais mėnesiais gerokai šoktelėjo: dar žiemą 1 ha kainavo apie 5 tūkst. litų, šiandien jis kainuoja 7 tūkst. litų. Tai rodo ir žemės ūkio kaip verslo šakos atsigavimą, ir augančius verslo lūkesčius bei didėjančias investicijas į žemės ūkio sektorių", - pranešime sakė "Agrowill Group" valdybos pirmininkas Vladas Bagavičius.

Pasak jo, dirbamos žemės patrauklumą didina ir auganti jos paklausa - nuomos kaina išlieka stabili ir turi perspektyvų augti, nes žesmės ūkio veikla užsiimantys ūkiai ir asmenys plės veiklą. Be to, ši investicija nenuvertėja.

"Agrowill Group" valdybos pirmininko teigimu, jo vadovaujama bendrovė per pastarąjį pusmetį 300 ha praplėtė dirbamos žemės plotus, ją išsinuomojusi.

Bendrovė dabar valdo apie 32 tūkst. hektarų dirbamos žemės.


Šiame straipsnyje: žėmės ūkisdirbama žemė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
Kam kalbet, o Adrovilui patylet. Jau 2-i metai niekaip nesugeba susinoket uz zemes nuoma ir tik maitina pazadais, kad tuoj tuoj ir somokes

gustoniai

gustoniai portretas
Labai idomu is kur tuos 300ha issinuomavo kai zmones apgaudineja pazada kalnus o gaunasi snipstas Panevezio rajono zmones nepasitikekit Agrowillu ir skaitykit ka pasirasinejat!!!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių