„Agrokoncernas“ planuoja 3-4 mln. litų investicijas į Liepojos uostą Latvijoje

Žemės ūkio bendrovė "Agrokoncernas" įsigijo 30 tūkst. tonų talpos elevatorių Raseiniuose, varžytynėse pirko geležinkelio atšaką, kad privažiuotų prie savo sandėlio Viduklėje, ir suplanavo 3-4 mln. litų investicijas į grūdų saugyklą Liepojos uoste.

Įmonės vadovas Ramūnas Karbauskis sakė, kad tai tikslingos strategijos turėti nuosavą prekybos grūdais infrastruktūrą tąsa. "Verslo žinios" rašo, jog rinktis tokį kelią koncerną privertė konkurencija: pernai bendrovė turėjo pasitraukti iš "Klasco" grūdų terminalo, šiemet nutraukta vieno svarbaus elevatoriaus nuomos sutartis.

"Matome, kad neturint 10-15 nuosavų elevatorių neįmanoma užsiimti grūdų eksportu. Panašų saugyklų kiekį jau turime ir ateinančiais metais nenuomosime nė vienos saugyklos", - sakė "Agrokoncerno" savininkas Ramūnas Karbauskis.

Šiuo metu bendrovės valdomose grūdų saugyklose galima laikyti 350 tūkst. tonų grūdų.

Įmonė "Raseinių grūdų" elevatorių išpirko iš partnerių - iki šiol koncernui priklausė 50 proc. Kiek mokėta už objektus, bendrovė neatskleidžia.

Šiuo metu "Agrokoncernas" nuomojamais grūdų sandėliais naudojasi tik Aukštaitijoje, tačiau ir ten vyksta derybos dėl patrauklių objektų įsigijimo.


Šiame straipsnyje: Agrokoncernas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių