Agresyvų euro kritimą įtakojo situacija Graikijoje

JAV doleris trečiadienį kilo priieš daugelį kitų valiutų. Dėl baimių, kad Europa nesusitvarkys su Graikijos ir kitų valstybių skolomis, investuotojai linkę pirkti JAV dolerius kaip saugią valiutą. Vakar doleris kilo prieš franką iki 0,8549 pasipriešinimo lygio, toks kilimas prasidėjo nuo visų laikų žemumos ties kaina 0,8324. AUD/USD poroje taip pat ryškus kritimas iki 1,0531. Poros kritimą gali sulaikyti palaikymas 1,0522.

EURUSD

Euras smarkiai smuko dolerio atžvilgiu iki trijų savaičių žemumų. Euras kol kas pažeidžiamas, investuotojai laukia aiškios skolų grąžinimo programos iš Graikijos.

Atėnuose vykstantys protestai prieš ekonominio griežtinimo priemones vis labiau įsisiūbuoja, tampa nevaldomais. Graikijos įsipareigojimų nevykdymas gali padaryti labai didelės žalos visai euro zonai. EUR/USD kainos kritimo gali nesustabdyti jokie palaikymo lygiai, vyksta masiniai rizikingos valiutos išpardavimai. Artimiausias pardavėjų tikslas galėtų būti 1,4055. Poros kilimą į viršų gali sulaikyti pasipriešinimas 1,4200$.

Svaras taip pat silpnėja dėl investuotojų baimės rizikai. Investuojama į mažiau rizikingas valiutas, tokias kaip USD. Baimės dėl Europos skolų problemų įtakojo ir svaro kritimą.



Parengė: Dainius Šilkaitis/ www.forexfactor.lt

 


Šiame straipsnyje: eurai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių