„Achemos grupė“ į planus įtraukė galimą sunkmetį 2012-aisiais

Įvairiose verslo srityse dirbančios „Achemos grupės“ vadovybė įvertino galimą sunkmetį 2012-aisiais, tačiau koncerno skaidyti ir atskirų įmonių pardavinėti neplanuoja.

„Tvirtindami 2012 metų planus, iš dalies jau įvertinome galimą sunkmetį ir juos koregavome: strategijos nekeičiame, tačiau, kaip ir kasmet, įvertinome aplinką ir pasižiūrėjome, kurių verslo šakų plėtrą reikia pagreitinti, o kurių - atitolinti ir pristabdyti. Tad į 2012-uosius žvelgiame kur kas atsargiau, nei žiūrėjome prieš ankstesnio laikotarpio krizę“, - interviu portalui alfa.lt sakė koncerno vadovas Arūnas Laurinaitis.

Jo teigimu, „Achemos grupė“ pasimokė iš praėjusios krizės.

„Kaip ir dauguma, manėme, kad Lietuvos ji nepalies arba palies kitaip. Suprantama, ir tada ruošėmės sunkmečiui, bet, kaip kartais nutinka, nesuvokėme jo dydžio ir formos. Kadangi pastaruoju metu girdime apie ekonomikos lėtėjimą ir problemas pietinėje euro zonoje, girdime, kaip euro zonos lyderiai tariasi gelbėti šalis, kaip pradedamas jų skirstymas į blogas, geras ir pusiau geras, todėl darome prielaidą, kad sunkmetis gali užsitęsti. Ar jis bus toks gilus ir staigus, koks prieš tai? Manau, kad ne - tam nėra fundamentalių priežasčių. Tačiau ekonomikos ženklai pagal įvairius rodiklius rodo jos lėtėjimą ir pasaulio ėjimą į recesiją“, - sakė A.Laurinaitis.

Pasak jo,„Achemos grupė“ yra vientisas skirtingų veiklos krypčių darinys ir tikrai nenagrinėjamas kurios nors bendrovės atsisakymo, pardavimo variantas.

„Priešingai, tiems, kurie rinkoje bando formuoti nuomonę, jog ką nors parduodame ar planuojame parduoti, galiu pasakyti: mes nieko nepardavinėjame ir neplanuojame. Bendrovės, kurios šiandien yra nuostolingos, nereiškia, kad tokios ir liks, pasikeitus sąlygoms - kad kitąmet, po pusmečio ar dar po dvejų metų jos netaps pelningos. Kaip sakiau, kiekviena verslo šaka turi savo plėtros viziją: kaip ji galėtų būti išplėtota, ko reikia, kad to pasiektume, ir tikrai neieškome pirkėjų“, - sakė koncerno vadovas.


Šiame straipsnyje: Achemos grupėAchema

NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Kiškiai drasinasi......kad gal vilkas netikras
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių