A.Butkevičius: euro neįsivedusi Lietuva taptų „užkampio valstybe“

Kandidatas į premjero postą, socialdemokratų partijos lyderis Algirdas Butkevičius pirmadienį perspėjo, kad neįsivedusi euro Lietuva taptų „užkampio valstybe“.

Po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite, kuri pranešė siūlysianti jį į premjero pareigas, A.Butkevičius sakė, kad Lietuva bendrą ES valiutą turėtų siekti įsivesti „kuo greičiau“, tačiau teigė, kad dėl infliacijos tai realu pasiekti tik 2015-aisiais - metais vėliau nei kaimyninei Latvijai.

„Pagal visus makrorodiklius, fiskalinės politikos rodiklius, Lietuva realiausiai galėtų eurą įsivesti 2015 metais. Puikiai žinome, kad Latvija įsives 2014 metais. Tai jeigu stipriai mes vėluosime, tai tikrai galime tapti kažkokia užkampio valstybe“, - žurnalistams sakė A. Butkevičius.

Jis žadėjo, kad naujoji Vyriausybė laikysis fiskalinės politikos drausmės.Lietuvos banko ekonomistai pirmadienį sakė, kad Lietuva 2012-2013 metais tikriausiai neatitiks vadinamųjų Mastrichto kriterijų, kad galėtų eurą įsivesti kartu su Latvija 2014 metais.

„Nei 2012, nei 2013 metais kainų stabilumo kriterijaus nevykdysime“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė Lietuvos banko Ekonomikos ir finansinio stabilumo tarnybos direktorė Rūta Rodzko.

Anot jos, tai reiškia, kad nei 2013, nei 2014 metais euro įvesti šalis negalės.Dėl per didelės infliacijos Lietuvai nepavyko įsivesti euro 2007 metais. Estija eurą įsivedė 2011 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

velniop

velniop portretas
velniop mums tas euras,tik vieninteliai zmones kurie naudos is to tures tai politikai ir bankai.pakanka pasizvalgyti i kitas valstybes kurios eura isivede,ir tikrai ispudis nekoks.Turtingieji vis turtingesni darosi o vargsai vis vargingesni darosi vidutis visuomenes sluoksnis baigia isnykti

tė portretas
priešingai - kol yra litas, mes da rgali kvėpuoti.

Jo

Jo portretas
Ta garbė priklausys ponui Butkievičiui, jeigu prieš laiką nepabėgs
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių