A.Butkevičius: diskusijos dėl naujos AE nebus lengvos

Šalies premjeras Algirdas Butkevičius sako, jog diskusijos dėl naujos atominės elektrinės (AE) projekto ateities nebus lengvos.

Vyriausybės vadovas sako, jog vien kelių į Visaginą, kur planuota statyti naują branduolinę jėgainę, sutvarkymui reikėtų kur kas daugiau pinigų nei skelbta anksčiau - beveik 1mlrd. litų, tačiau valstybė, anot jo, neturi tokių finansinių resursų.

„Tikrai nebus paprasta ir lengva diskusija, nes nėra didžiulių finansinių išteklių, nes vien infrastruktūros sutvarkymui - kelių plėtimas ar sustiprinimas, kitų svarbių objektų remontas ar rekonstrukcija - reikės beveik 1 mlrd. litų. Tie skaičiai visiškai prasilenkia su ankstesne pateikta informacija“, - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė A. Butkevičius.

„Bet mes ne veltui remiamės mokslu, ekspertų išvadomis. Džiaugiuosi, kad bus galima kalbėti argumentuota kalba ir pasverti visas mūsų galimybes“, - pridūrė premjeras.

Paklaustas, ar tai reiškia, jog jis asmeniškai linksta nestatyti naujos branduolinės jėgainės, A. Butkevičius atsakė: „Aš niekur nelinkstu. Kaip ministrui pirmininkui, man labai būtų svarbu įgyvendinti didžiulius projektus“.

Pasak jo, prioritetą Vyriausybė ketina teikti šilumos ūkio pertvarkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Elektrikas

Elektrikas portretas
Tai jis tik dabar suprato, kad diskusijos nebus lengvos ???

jonas

jonas portretas
jau taip zmogeliai isprasti i kampa,dar jei AE stayt,nors mes sakom nestatyt,tai nebus nei medikam,nei mokytojam,ne tik policijai uz ka algu moket,viskam brangstant,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių