A.Burkovskis: valstybės turtas bus patikėtas vienai institucijai

Ateityje sujungus Turto banką ir Valstybės turto fondą (VTF), turėtų būti įkurta Centrinė turto valdymo agentūra, kuri prižiūrėtų valstybės nekilnojamąjį turtą. Anot Turto banko vadovo Arnoldo Burkovskio, tai numato Seimui pateikta valstybės centralizuoto turto valdymo įstatymo paketo koncepcija.

„Pernai kovą ar balandį Seimui yra pateikta valstybės centralizuoto turto valdymo įstatymo paketo koncepcija, kur iš esmės yra kalbama apie valstybės nekilnojamojo turto centralizavimą, bet tik administracinės paskirties turto centralizavimą - apie Turto banko ir Turto fondo sujungimą. (...) Pagal įstatymo projektą, sujungus abi įmones, atsirastų Centrinė turto valdymo agentūra“, - BNS sakė A.Burkovskis.

Pasak jo, valstybės valdomų įmonių akcijas patikėjimo teise ir toliau valdys atitinkamos ministerijos, o valstybės įmonių akcijas, kurias valdo VTF, perims naujoji agentūra.

Premjeras A.Butkevičius pareiškė, jog valstybės turtą prižiūrės viena institucija. Anot jo, didžiausias šalies energetikos įmones valdančios įmonių grupės Visagino atominė elektrinė akcijų perdavimas Finansų ministerijai yra tik pirmas žingsnis, siekiant efektyviai valdyti valstybės turtą.

Pasak premjero, kovo mėnesį bus pristatyti įstatymo projektai dėl centralizuoto valstybės turto valdymo ir priėmus šituos įstatymus, bus sukurta atskirai institucija.

Didžiausias šalies energetikos įmones valdančios bendrovės VAE akcijos trečiadienį, Vyriausybės sprendimu, perduotos Finansų ministerijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių