A.Bosas Saugomų teritorijų tarnybos paliepimu turės nugriauti tvoras

Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba (VSTT) elnyną Pajūrio regioniniame parke valdančiam verslininkui Antanuo Bosui nurodė nugriauti tvoras, trukdančias naudotis visuomeniniais keliais.

Pasak dienraščio „Lietuvos žinios“, A.Bosui taip pat nurodyta sumažinti naudojamos žemės plotą.

Pasak dienraščio, A.Bosas asmeniškai arba per jam pavaldžias bendroves yra nusipirkęs ar išsinuomojęs apie 150 ha žemės ir valstybinių miškų. Teritorija įeina į valstybės saugomą Pajūrio regioninį parką, didžioji jos dalis patenka į Šaipių kraštovaizdžio ir Karklės botaninį draustinius, elnynas taip pat šliejasi prie saugomo Pločio gamtinio rezervato ir tarptautinio dviračių tako.

Antradienį Pajūrio regioniniame parke įsikūrusiame elnyne apsilankė VSTT direktorė Rūta Baškytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vietinis

Vietinis portretas
Kalbėjausi su vienu Lietuvos rusu, tai jis man labai paprastai tą Lietuvos nepriklausomybės siekį paaiškino taip, kad tuo metu Lietuvos valdžia, kitaip vadinama nomenklatūra, jau valdė didelius turtus, bet neturėjo politinės valdžios, tad, susiklosčius patogiai situacijai, pasinaudodama apmulkintais žmonėmis, gavo ir politinę valdžią. Gavo tam, kad galėtų nekliudomi ir nebaudžiami išvogti ar išparduoti, kas buvo sukurta per tuos 40 pokario metų. Pradžioje aš gana stipriai papykau, bet paskui pradėjau gana blaiviai mastyti ir pamačiau, kad, velniai griebtų, jis beveik 100 proc. teisus, nes sausio 13 paprasčiausiai buvo pasinaudota žmonėmis kaip įrankiu valdžiai užgrobti, o paskui jie tapo niekam nebeįdomi, a’la tata, šunauja ir silpnapročiai, kuriems iš karto buvo pradėtas nė kiek nepridengtas genocidas, t.y, fizinis naikinimas. Iš karto buvo padidintas stažas visai pensijai gauti nuo 25 iki 30 m., o pensinis amžius moterims – iki 60, vyrams – 62, 5, o dabar didins visiems iki 65. Ir tai tada, kai vyrų vidutinis amžius tėra vos 66 m. Taigi, beveik pusė vyrų iki pensijos neišgyvens... Kartu prasidėjo neregėto masto Lietuvos turtų parceliavimas į kairę ir dešinę, “pritraukiant užsienio investicijas”. “Investitoriai” čia susikrautus milijardus išplukdo į užsienį. Taip lietuviai savo žemėje tapo užsienio kapitalo vergais… Batka Baltarusijoje viso to nepadarė, nors tenykščiai „demokratai“ jau buvo suplanavę, bet nespėjo. Vien faktas, kad savižudybių skaičius nuo 450 per metus sovietmečiu po 1991 m. išaugo iki 1500-1700, daug ką pasako. O kur dar masė gana jaunų žmonių, netekusių darbo ir priverstų bėgti į užsienį, arba kapstytis šiukšlynuose. Ponai „patriotai“ apie tai kažkodėl tyli. Negana to, tiek užsienio, tiek vietiniams buržujams buvo suteikta ABSOLIUTI LAISVĖ engti, išnaudoti ir plėšti Lietuvos žmones.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių