A.Bitinas: reikia ne tik reformuoti „Sodrą“, bet ir užtikrinti pertvarkos efektyvumą

Valstybinio socialinio draudimo fondo taryba (Taryba) turės daugiau galimybių dalyvauti valstybinio socialinio draudimo ir pensijų sistemos reformų įgyvendinime.

Tarybos pirmininkas ir socialinės apsaugos ir darbo viceministras Audrius Bitinas pasiūlė į planuojamą valstybinio socialinio draudimo ir pensijų sistemos reformą įtraukti ir Tarybą, kuri padėtų efektyviai įgyvendinti minėtą reformą.

„Tarybos užduotis – sekti ir analizuoti esamą padėtį socialinio draudimo srityje, siūlyti valstybinio socialinio draudimo fondo administravimo patobulinimus. Reikia šį institutą sustiprinti, suteikiant jam daugiau galių ir galimybę tiesiogiai dalyvauti sprendimų priėmimo procesuose“, – tvirtino A. Bitinas.

Pasak viceministro, Taryboje sprendžiant konkrečius klausimus dalyvauja darbuotojų profsąjungos, darbdaviai ir socialinio draudimo sistemos ekspertai. Taip siekiama suderinti šalies gyventojų, verslo ir valstybės interesus.

„Pensijų reforma turės įtakos ne tik būsimiems pensininkams, bet ir dirbantiesiems, verslininkams, kitoms socialinėms grupėms, todėl būtinas platus šalių sutarimas ir dėl pačios reformos koncepcijos, ir dėl jos įgyvendinimo bei eigos kontrolės“, – teigė A. Bitinas.

Planuojama, kad Taryba taip pat galėtų teikti savo išvadas dėl socialinio draudimo ir pensijų sistemų pertvarkos eigos. Be to, Tarybai būtų suteikta teisė teikti siūlymus dėl papildomų priemonių, būtinų pensijos sistemos finansiniam stabilumui ir išmokų adekvatumui užtikrinti. Kaip ir iki šiol, ji būtų sudaroma trišaliu principu – jos nariais būtų darbdavių, profesinių sąjungų ir valstybės atstovai.

Nuo kovo mėnesio Tarybos pirmininko pareigoms eiti bendru Tarybos narių sutarimu išrinktas viceministras A. Bitinas.


Šiame straipsnyje: Sodra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių