Abejonės dėl skaidrių „Registrų centro" įkainių

Nusivylę darbo grupės, sudarytos prie Teisingumo ministerijos, dėl „Registrų centro" paslaugų įkainių pagrįstumo, rezultatais, nevyriausybinių organizacijų atstovai kreipėsi į premjerą Gediminą Kirkilą.

Ministrui pirmininkui pateiktame rašte atkreipiamas dėmesys į darbo grupės neefektyvų darbą.

Pasak Lietuvos nacionalinės vartotojų federacijos prezidentės Alvitos Armanavičienės, darbo grupė tik imituoja darbą, visiškai ignoruoja Seimo, Vyriausybės, Valstybės kontrolės nutarimus, išvadas ir rekomendacijas.

Socialiniai partneriai, nevyriausybinių organizacijų atstovai taip pat kritiškai vertina tai, kad su jų atstovais nebuvo suderintos galutinės darbo grupės išvados ir pasiūlymai, kuriuos Teisingumo ministerija darbo grupės vardu pateikė premjerui G.Kirkilui.

Nevyriausybinės organizacijos pabrėžia, kad dabartinė „Registrų centro" deklaruojama „socialinė įkainių orientacija" yra neskaidri ir diskriminacinė, nes nėra grindžiama nei socialine asmenų padėtimi, nei realiu socialinės paramos poreikiu.

Todėl labai tikėtina, kad dabar galiojanti „Registrų centro" įkainių politika suteikia daugiau nuolaidų ne asmenims, kuriems iš tiesų reikalinga parama, bet nekilnojamojo turto spekuliantams.

Konstruktyvių sprendimų socialiniai partneriai tikisi artimiausiu metu sulaukti iš atsakingų valstybės institucijų vadovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių