Abejojama Turto banko ir Valstybės turto fondo sujungimu

Vyriausybė, jau trejus metus kalbanti apie Turto banko ir Valstybės turto fondo (VTF), atliekančių iš esmės tuos pačius darbus, sujungimą, šio pažado gali neįgyvendinti iki kadencijos pabaigos, antradienį rašo dienraštis "Lietuvos žinios".

Finansų ministerija tvirtina, kad pertvarkos stringa dėl "užsitęsusio derinimo su valstybės institucijomis".

Seime diskutuojama, kad pagrindiniu reformos stabdžiu tapo su dominuojančia ministerijos padėtimi nenorėjusio susitaikyti aktyvaus Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų veikėjo, tuometinio ūkio ministro Dainiaus Kreivio veikla.

"Labai abejoju, ar Turto banko ir VTF sujungimas apskritai įvyks. Kalbant apie tai, pastebima valdančiųjų vidaus grupių kova: esu girdėjęs, kad pagrindinis pertvarkos stabdys - nerimstanti diskusija, kas bus naujojo darinio viršininkas. Kadangi susitarti, matyt, nepavyksta, šis procesas, kaip ir kiti vadinamojo Saulėlydžio projektai, liks tuščiomis kalbomis", - dienraščiui teigė Seimo opozicinės "Tvarkos ir teisingumo" frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis.

"Gal logiškiau būtų buvę ryžtingiau spręsti Turto banko ir VTF sujungimo klausimą ir neskirti naujo pastarosios įmonės vadovo. Tačiau tegu tokį sprendimą komentuoja tie, kurie jį priėmė - tai yra, tuometinis ūkio ministras D.Kreivys", - sakė Seimo TS-LKD frakcijos seniūnas Jurgis Razma.

Dienraščio šaltinių duomenimis, per artimiausias dvi savaites, Vyriausybei grįžus iš atostogų, ketinama inicijuoti VTF valdybos pirmininko pakeitimą. Kaip teigiama, greičiausiai naujuoju VTF valdybos pirmininku taps jau ne ūkio ministerijos atstovas, bet finansų viceministras Aloyzas Vitkauskas, tokias pačias pareigas einantis ir Turto banke.

Finanųs ministerijos pateiktais duomenimis, per pirmąjį šių metų pusmetį VTF iš savo veiklos patyrė 0,58 mln. litų nuostolių.

Turto bankas ir pernai, ir šiemet dirbo pelningai. Praėjusiais metais jo pelnas siekė 1,13 mln. litų, šių metų pirmąjį pusmetį - 0,68 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių