Abejojama Lietuvoje norinčios investuoti „Centricomp“ galimybėmis

Dujų turbinų elektros generatorius Lietuvoje planuojanti gaminti Jungtinės Karalystės bendrovė "Centricomp" mėgina pasinaudoti investicijų skatinimo programa "Invest LT +", tačiau kol kas šios įmonės galimybėmis nelabai pasitiki paramos skirstytojai Lietuvoje.

Ūkio viceministras Arnoldas Burkovskis teigė, kad iš galimų investuotojų nėra gauta šimtaprocentinės informacijos. Vyriausybė šį projektą esą linkusi svarstyti kaip tinkamą, jei tik investuotojai atitiks formalius tinkamumo kriterijus, juolab kad ir Energetikos ministerija, pasak A.Burkovskio, pareiškė susidomėjimą. Vis dėlto lengvai paramos ministerija atiduoti nelinkusi, trečiadienį rašo "Verslo žinios".

"Sprendžiant iš tos informacijos, kuri mums žinoma, tai yra specialios paskirties antrinė įmonė, priklausanti stambesnei korporacijai. Mes esame susitarę ir juos informavę, kad jei korporacija, pagrindinė bendrovė, pati kreiptųsi, tai problemos kaip ir nebūtų", - atskleidė viceministras.

Pasak jo, pati "Centricomp" yra gana nedidelė įmonė, kyla abejonių, ar jie pajėgtų įgyvendinti projektą.

"Mes negalime derėtis su bendrove, kuri turi gražų projektą, bet kol kas negali įrodyti savo planų įgyvendinimo realumo. Aš netaikau to tik "Centricomp", yra tokia nuostata, kad visos bendrovės, kurios nori kalbėtis ir turėti kokią nors sutartį su Vyriausybe, turi būti respektabilios, nekelti abejonių", - pabrėžė A.Burkovskis.

"Centricomp" Lietuvoje planuoja gaminti mažus turbininius didelio efektyvumo šildymo, elektros gamybos ir vėdinimo generatorius. Investicijos galėtų viršyti 20 mln. litų. "Verslo žinios" rašo, kad "News2biz" duomenimis, Lietuvoje gamyklos statybos darbai galėtų būti pradėti 2011-ųjų antrą pusmetį, gamykloje turėtų dirbti daugiau kaip 80 darbuotojų.

Bendrovė renkasi iš kelių galimų vietų: Alytaus ir Panevėžio pramonės parkų, dar svarstoma kurtis Šiauliuose, Klaipėdoje arba Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje. Galutinį sprendimą ketinama paskelbti po kelių savaičių.


Šiame straipsnyje: CentricompInvest LTBurkovskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių