A.Ažubalis ragina nesieti lenkų atsitraukimo su dvišaliais santykiais

Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis penktadienį paragino „nešvaistyti laiko“ ieškant sąsajų tarp Lenkijos sprendimo stabdyti dalyvavimą Visagino atominės elektrinės projekte ir dvišalių santykių padėties.

A.Ažubalis taip pat pabrėžė, kad naujos jėgainės projektas paremtas tvirta logika.

„Pinigai turi polinkį būti objektyvūs. Jokia išmintinga valstybė, kaip ir joks verslininkas nešvaistys lėšų, net ir geopolitiniams projektams. Lietuva turi stiprią logiką Visagino atominės projektui ir jį įgyvendins“, - teigiama ministro atstovės spaudai Renatos Lazdin BNS atsiųstame komentare.

„Jei kaimyninė Lenkija dalyvauti jame logikos nematys – tai bus jos spendimas. Šiame kontekste bandymas rasti ryšį tarp svarstymų dalyvauti ar ne Visagino atominės projekte ir dvišalių santykių dinamikos, ministro manymu, yra laiko švaistymas“, - teigė ministro atstovė.

Lenkijos energetikos kompaniją PGE penktadienį paskelbė nusprendusi stabdyti dalyvavimą Visagino atominės elektrinės (VAE) projekte, teigdama, kad dabartinės sąlygos yra nepriimtinos.

Kai kurie apžvalgininkai po to pareiškė, kad lenkų sprendimas gali būti susijęs su pašlijusiais Lietuvos ir Lenkijos santykiais.


Šiame straipsnyje: atominė elektrinėVisagino AE

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių