A.Ažubalis: kalbėdamas apie derybas su „PKN Orlen“, V.Putinas tikrino reakciją

Naujasis užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis svarsto, kad Rusijos premjeras Vladimiras Putinas galbūt sąmoningai užsiminė apie Rusijos kompanijų derybas su Lenkijos naftos koncernu "PKN Orlen".

Ministro nuomone, Rusijos premjero užuominos apie galimas derybas dėl Lietuvos bendrovės "Orlen Lietuva" pardavimo, galėjo būti noras patikrinti reakciją.

"Aš nesiimu nieko tvirtinti, ar ten kažkas melavo ar nemelavo. O gal zondavo, aš taip galiu pasakyti", - penktadienį žurnalistams sakė A.Ažubalis.

Tačiau jis pabrėžė, kad lenkais reikia pasitikėti.

"Manau, kad mes turime pasitikėti savo strateginiais partneriais lenkais. Manau, tos kalbos apie tai, kad lenkų kompanija derasi su kažkuo dėl pardavimo Lietuvoje. vyksta dveji metai, jeigu neklystu, ir visą laiką ši kompanija tuos gandus nuosekliai paneiginėjo. Taip kad nematau prasmės leistis į visokias spekuliacijas", - kalbėjo ministras.
Jis sakė manantis, kad Lenkijos naftos koncernas "PKN Orlen", priėmę sprendimą dėl jų valdomo naftos komplekso Lietuvoje pardavimo, apie tai laiku praneš Lietuvai.

"Aš tuo tikiu, nes lenkai yra mūsų strateginiai partneriai ir ne vieną kartą mes sprendėme įvairius klausimus, savalaikiai informuodami vieni kitus", - dėstė A.Ažubalis.

"PKN Orlen" ir V.Putino atstovas ketvirtadienį panei


Šiame straipsnyje: ažubalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių