A.Anušauskas: „Snoro“ pareiškimai dėl kreipimosi į teismą - propaganda

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Arvydas Anušauskas abejoja „Snoro“ buvusio prezidento ir vieno pagrindinių akcininkų Raimondo Baranausko ketinimų bylinėtis rimtumu.

Parlamentaras sako, jog tai tėra propaganda ginantis, ir abejoja, ar bus pereita prie realių veiksmų, įvertinus, kad teisėsauga yra pradėjusi tyrimą dėl galimo banko lėšų iššvaistymo, pinigų plovimo.

„Manau, kad nesikreips, nes tas žmogus su Vladimiru Antonovu galimai yra iššvaistę banko pinigus. Tai tėra propagandinė priemonė. Valstybė ir indėlininkai jiems patiems turi daug klausimų, kadangi pradėtos bylos dėl galimo turto iššvaistymo. Šiuo atveju R.Baranauskas turėtų labiau rūpintis, kaip pasiaiškinti dėl iššvaistyto turto“, - BNS sakė NSGK pirmininkas.

Premjeras Andrius Kubilius sako, jog tai Lietuva teisis su buvusiais banko akcininkais dėl žalos.

„Ne Baranauskas tesis, o Lietuva teisis su Baranausku dėl žalos“, - penktadienį žurnalistams sakė A.Kubilius.

R.Baranauskas, kuriam priklausė 25 proc. „Snoro“ akcijų, ketvirtadienį žiniasklaidai pareiškė, kad dėl sprendimo perimti banką bus kreiptasi į teismą.

„Nežinome, pasitarsiu su grupės juristais, mes tariamės, kalbamės, mes norime išgelbėti likučius savo verslo grupės“, - sakė R.Baranauskas, atsakydamas į klausimą, į kurios šalies teismą kreipsis.

„Aš galvoju, kad tas mūsų darbas, indėlis, kuris yra įdėtas į tą banką, ir tas pasitikėjimas, kuris buvo mums išreikštas, yra nubrauktas per vieną dieną. Ir kad surastum per vieną dieną net ir administratorių užsienietį, užsienio kompaniją - reiškia, kad tai buvo paruošta iš anksto, viskas buvo paruošta. Ir administratorius, ir užsienio kompanija - viskas buvo suruošta, suruoštos komandos, kurios atvyks į “Snorą„, užims pozicijas, atsisės ir jie valdys. Nežinau, kuo tas baigsis“, - Lietuvos televizijos naujienų tarnybai sakė jis.


Šiame straipsnyje: Snoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

GURU

GURU portretas
O turėtų abejoti savo teisumu nacionalizuojant Snorą.Kads jau kas,o šis ponas turėtų žinoti kas darosi kituose bankuose.Bet matomai bijo tik tų,kurie RUSIJA kvepia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių