A-95 markės benzinas jau kainuoja daugiau kaip 4 litus

Nepaisant, palyginti su metų pradžia, pastebimai kritusių didmeninių degalų kainų, degalinėse kuras brangsta. Pirmadienį perkopta simbolinė riba - litras populiariausio A-95 markės benzino jau kainuoja daugiau kaip 4 litus.

Pirmasis šią simbolinę ribą perkopė „Statoil“ tinklas. Daugumoje šio tinklo degalinių Vilniuje ir Klaipėdoje litras benzino „95 euro“ pirmadienį pavakare jau kainavo 4,01 lito. Kaune simbolinė riba taip pat buvo peržengta, tačiau daugelyje Laikinosios sostinės „Statoil“ degalinių dar buvo galima įsigyti ir šiek tiek pigesnio kuro.

Didžiausiame šalyje „Lukoil“ tinkle keturių litų riba kol kas peržengta tik vienoje degalinėje, Geležinio vilko g. 41, kitose degalinėse kainos dar laikosi šiek tiek žemiau. Tačiau, palyginti su savaitgalio kainomis, litras populiariausio benzino šiame tinkle pabrango 2-3 centais.

„Orlen Lietuva“ degalinėse keturi litai dar nesibrauna į švieslentes, aukščiau šios ribos laikosi tik benzino su priedais „Verva 95“ kaina.

Savo ruožtu, didmeninės degalų kainos krenta. Jei praėjusią savaitę fiksuotas šioks toks jų augimas, pirmadienį tūkstantis litrų A-95 markės benzino naftos perdirbimo gamyklos „Orlen Lietuva“ Mažeikių terminale kainavo 3535,05 Lt - tai daugiau nei 20 litų pigiau nei praėjusį ketvirtadienį.


Šiame straipsnyje: degalų kainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių