72 proc. gyventojų pritaria Lietuvos dalyvavimui pasaulinėse parodose

72 proc. Lietuvos gyventojų mano, kad Lietuvos dalyvavimas pasaulinėse parodoje, tokiose kaip „Expo 2010“, yra naudingas šaliai.

Didžioji dauguma apklaustųjų teigia, kad Lietuvos prisistatymas šiuo metu Šanchajuje vykstančioje parodoje atvers šaliai naujas verslo ir investicijų galimybes bei padidins šalies žinomumą.

Gegužės mėnesį „Vilmorus“ atlikta reprezentatyvi Lietuvos gyventojų apklausa liudija, kad daugiausiai manančių, jog šaliai yra naudinga ir svarbu dalyvauti pasaulinėse parodose, yra tarp 30–39 m. amžiaus, aukštąjį išsilavinimą turinčių Lietuvos gyventojų.

Faktą, kad Lietuva šiemet dalyvauja pasaulinėje parodoje „Expo 2010“ žino daugiau nei 60 proc. apklaustųjų. 40,5 proc. respondentų mano, kad prisistatymas Šanchajuje vykstančioje parodoje Lietuvai atvers naujas verslo ir investicijų galimybes, 38 proc. – padidins šalies žinomumą, 13,9 proc. – pritrauks daugiau turistų.

Į klausimą, kuo Lietuva turėtų didžiuotis ir labiausiai akcentuoti prisistatydama Expo parodoje, didžioji dauguma – 45,7 proc. – atsakė, kad Lietuvos gamtos grožiu, 42,8 proc. – lietuvišku maistu ir gėrimais, 24,3 proc. – architektūra ir menu, 23,6 proc. – krepšiniu.

40,5 proc. apklausoje dalyvavusių Lietuvos gyventojų mano, kad mūsų šalies paviljoną turėtų aplankyti 1 mln. žmonių, 37,6 proc. prognozuoja, kad savo paviljone turėtumėme 3 mln., o 21,9 respondentų – daugiau nei 5 mln. lankytojų.

Reprezentatyvios Lietuvos gyventojų apklausos metu apklausta daugiau kaip tūkstantis 18 metų ir vyresni Lietuvos gyventojai. Tyrimas vyko 18-oje miestų ir 53-uose kaimuose.

Nuo gegužės pradžios iki spalio pabaigos vykstančioje pasaulinėje parodoje „Expo 2010“ šiemet dalyvauja 189 pasaulio valstybės.

Prognozuojama, kad per pusmetį parodą turėtų aplankyti 70 milijonų žmonių. Lietuvos paviljoną, kuriame lankytojai gali susipažinti su mūsų šalies kultūros, gamtos savitumais bei svarbiausiais šalies gyvenimo įvykiais, jau aplankė ketvirtis milijono žmonių.


Šiame straipsnyje: Expo 2010

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių