54 proc. gyventojų mano, kad šalyje dar yra likę nepatikimų bankų

54,2 proc. didžiųjų miestų gyventojų mano, kad po banko „Snoras“ nacionalizavimo šalyje dar liko silpnų, ydingai valdomų ir tvarkomų bankų.

Iš viso bankais sako nepasitikintys 45 proc. didmiesčių gyventojų, tuo tarpu 31,6 proc. respondentų sakė, jog pasitiki, 23,3 proc. - jog pasitiki kai kuriais, rodo savaitraščio „Veidas“ pirmadienį skelbiama apklausa.

Klausiami, ar šalyje daugiau yra ydingai valdovų bankų, daugiau nei pusė respondentų atsakė teigiamai, 20,8 proc. sakė, jog Lietuvos bankas pateikia per mažai informacijos, kad būtų galima daryti išvadas.

12,6 proc. apklausos dalyvių sakė, kad kiti bankai yra pakankamai stiprūs, o 8,4 proc. nurodė, jog yra dar vienas į „Snorą“ panašus, abejonių keliantis prorusiškas bankas. 3,6 proc. apklausos dalyvių tvirtino, jog yra mažų, silpnokų bankų, bet jie saugūs.

500 Lietuvos didžiųjų miestų gyventojų apklausą  savaitraščio „Veidas“ užsakymu lapkričio 21-23 dienomis atliko rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovė „Prime consulting“.


Šiame straipsnyje: bankaibankų patikimumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

eva

eva portretas
jei vietiniai bankai investavo į pietinių šalių bankų akcijas ,ar tų šalių obligacijas ,tie bankai pasitikėjimo nekelia.ten viskas laikosi ant pasitikėjomo,kuris mažėja su kiekviena diena.

Reda

Reda portretas
Nera Lietuvoje baku kuriais galima butu pasitiketi.Geras ir patikimas bankas savo pavadininmo nekaitalioja,tuo viskas ir pasakyta.Lietuva bankrutuoja ,negi neaisku... .Pradings santaupos,paliks visus be pinigu ir tada ives Eura.O "kazkas " labai turtingas bus.Taip atsirado "meskiukai",tas pats scenarijus.

vidma

vidma  portretas
nu net gi ir runkeliai dapuso kad pzdc arteja ....... pati patikimiausia banke yra 3 litrinis stiklainis :DDDDD
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių