500 tarnautojų ir politikų turės aiškintis dėl savo pajamų

Pusė tūkstančio atrinktų tarnautojų ir politikų turės pateikti savo paaiškinimus dėl įvairių Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI ) nustatytų neatitikimų, kurie užfiksuoti patikrinus jų pajamų ir turto deklaracijas.

Iš viso VMI patikrino daugiau nei 100 tūkst. asmenų, privalančių deklaruoti savo pajamas ir turtą, deklaracijas, pranešė Ministro pirmininko spaudos tarnyba.

Ypatingas dėmesys tikrinant buvo skirtas muitinės ir valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų deklaracijoms. Patikrinimo tikslas buvo įvertinti valstybės tarnautojų, muitinės ir valstybės sienos pareigūnų pajamų pagrįstumą per mokestines ir antikorupcines rizikas.

Kaip teigia Vyriausybėje sudarytos Antikorupcinės darbo grupės vadovas, premjero patarėjas Gintaras Kalinauskas, rizikingų valstybės tarnautojų deklaracijos bus perduotos Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) bei Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai (FNTT) papildomam patikrinimui.

Ketvirtadienį buvo surengtas šios grupės pasitarimas, kuriame dalyvavo STT, FNTT atstovai. Buvo aptarti klausimai, kaip organizuoti ir koordinuoti visų institucijų bendrą darbą, kad valstybės tarnautojai ar pareigūnai, gyvenantys ne pagal pajamas ir gaunantys lėšas neteisėtu būdu, būtų patraukti baudžiamojon ar tarnybinėn atsakomybėn arba kad būtų pradėti mokestiniai tyrimai ir sumokamos baudos.

Per 2010-ųjų 9 mėnesius buvo atlikti apie 1400 gyventojų mokestiniai tyrimai ir patikrinimai, kurių metu iš viso nustatyta apie 60 mln. litų nesumokėtų mokesčių suma, įskaitant apskaičiuotus delspinigius ir skirtas baudas. 2009 metais, atlikus 2800 gyventojų mokestinius patikrinimus, ši suma siekė 96 mln. litų.


Šiame straipsnyje: deklaracijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių