2011 m. Ūkio bankas toliau stiprino partnerystę su verslo įmonėmis

Per 11 praėjusių metų mėnesių Ūkio bankas verslui paskolino 247 mln. litų, o sandorių skaičius per šį laikotarpį išaugo 16 proc., palyginti su tuo pačiu 2010 m. laikotarpiu. Daugiausia paskolų Ūkio bankas suteikė Kauno ir Vilniaus miestų ir rajonų įmonėms, tačiau pakankamai daug finansuota ir Panevėžio bei Klaipėdos įmonių projektų.

„Praėjusiais metais ekonominė situacija gerėjo, įmonės pradėjo atsitiesti po prieš tai patirto sunkmečio. Vis dėlto šiuo metu šalies verslas tikrai neturėtų atsipūsti, reikia atkreipti dėmesį į tuos iššūkius, kurių gali iškilti dėl eurozonos skolų problemų. Vadinasi, verslo plėtra turi būti racionali ir gerai apskaičiuota. Ūkio bankas savo klientams siūlo finansinius sprendimus, kurie būtų optimalūs konkrečios įmonės situacijoje ir leistų vystyti verslą pasitelkus tinkamus finansinius instrumentus“, - pabrėžė Ūkio banko kreditų tarnybos vadovas Mindaugas Pašvenskas.

Pasak M. Pašvensko, ypač šiuo metu kai kurioms įmonėms taip pat itin svarbu gauti lėšų savo veiklos stabilumui palaikyti. Tad šiuo atveju verslui gali būti aktualios Ūkio banko teikiamos apyvartinių lėšų finansavimo paslaugos, tokios kaip overdraftas, faktoringas, kredito linija ir kitos. Kai kurioms šių priemonių taip pat gali būti taikomos ir valstybės paramos verslui programos.

„Jeigu verslas turi pagrįstą ir gerai apskaičiuotą verslo planą, tikrai verta mąstyti apie verslo kūrimą ar jau esamos įmonės plėtrą. Galima pasinaudoti ir įvairiomis lengvatinėmis priemonėmis, verslui siūloma parama, kurios šiuo metu yra siūlomos. Tai itin aktualu smulkiajam ir vidutiniam verslui, kuris yra lankstus, dinamiškas ir gali sparčiausiai prisitaikyti prie pokyčių“, - atkreipia dėmesį M.Pašvenskas.

Smulkiojo ir vidutinio verslo (SVV) įmonėms teko 82 proc. nuo viso verslo paskolų portfelio, pasiekto per 2011 m. sausio-lapkričio mėn. Palyginti su tuo pačiu 2010 m. laikotarpiu, SVV įmonių portfelis išaugo 5 proc.

Be daugelio kitų, per 2011 m. Ūkio bankas pradėjo bendradarbiauti ir teikti paslaugas tokioms šalies įmonėms kaip UAB „Iceco“, UAB „Mažeikių autobusų parkas“, UAB „Panevėžio autobusų parkas“, UAB „Tez Tour“, UAB „Vaiskona“, taip pat buvo kredituotos įvairių šalies miestų savivaldybės.

Ūkio bankas yra pirmasis komercinis bankas Lietuvoje, jau trečią dešimtmetį teikiantis patikimas paslaugas 60-yje klientų aptarnavimo padalinių visoje šalyje.


Šiame straipsnyje: Ūkio bankas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių