Žmogaus teisių organizacijos darbuotoja sulaukė grasinimų jai

Kūdikio besilaukianti „Human Rights Watch“ (HRW) darbuotoja gavo virtinę trumpųjų žinučių su grasinimais jai ir jos negimusiam kūdikiui, ketvirtadienį pranešė žmogaus teisių organizacija, iškeldama versiją, kad su grasinimais gali būti susijusios saugumo tarnybos.

HRW informavo, kad  Rusijos pareigūnams buvo pranešta apie grasinimus, kurių telefonu sulaukė Rusijos biuro vyresnioji tyrėja Tania Lokšina. Policija buvo paraginta nuodugniai ištirti šį incidentą.

„Žinutėse, kurios buvo siunčiamos po du - penkis kartus per dieną, nuo rugsėjo 28 iki 30 dienos, buvo užsimenama apie T.Lokšinos nėštumą ir daug kitų asmeninių dalykų“, sakoma spaudos konferencijoje Maskvoje išplatintame pareiškime.

„Pats faktas, kad grasinimuose buvo informacija, kurią žinojo tik Lokšina ir labai siauras jos draugų ratas, leidžia manyti, kad informacija buvo gauta sekant, su ja gali būti susiję teisėsaugos ir saugumo pareigūnai“, - sakoma pranešime.

Rusijos vidaus reikalų ministerijos atstovas naujienų agentūrai AFP sakė, kad policija gavo tarptautinės žmogaus teisių organizacijos skundą, kurį pasirašė žmogaus teisių kontrolierius Vladimiras Lukinas.

HRW taip pat nurodė, kad grasinimais, kuriuose R.Lokšiną buvo mėginama susieti su islamistų kovotojais, siekiama apsunkinti organizacijos darbą Rusijoje.

„Šie grasinimai yra rimti, jais tikrai siekiama pakenkti HRW darbui“, - sakoma organizacijos generalinio direktoriaus Kenetho Rotho (Keneto Roto) pareiškime.

Vienoje iš T.Lokšinos gautų žinučių buvo toks tekstas: „Laukiame tavo kūdikio gimimo, kad jis prisidėtų prie mūsų kovos už laisvę, tepadeda mums Alachas“,  sakoma pranešime.

„Daugumoje iš devynių gautų žinučių minimas jos nėštumas, užuominomis kalbama apie galimas problemas jai ir jos negimusiam kūdikiui. Rašiusieji žinutes perspėjo, kad jie yra šalia, kad gimdymas bus sunkus“, - sakė HRW.

Nuo gegužės mėnesio, kai Vladimiro Putino sugrįžimas į Kremlių sukėlė precedento neturinčius protestus, užsienio finansuojamos žmogaus teisių organizacijos Rusijoje atakuojamos jau ne pirmą kartą.

Kremliaus kontroliuojamas parlamentas priėmė įstatymą, pagal kurį tarptautinį finansavimą gaunančios politinę veiklą vykdančios nevyriausybinės organizacijos turi registruotis kaip „užsienio agentai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių