Žiniasklaidos magnatui A. Lebedevui gresia 5 metai kalėjimo

Rusijoje trečiadienį chuliganizmu buvo apkaltintas milijonierius, britų laikraščių „The Independent“ ir „Evening Standard“ savininkas Aleksandras Lebedevas, kuris televizijos laidos metu smogė verslininkui Sergejui Polonskiui, bendrovės „Mirax Group“ vadovui.

„Aleksandras Lebedevas apkaltintas chuliganizmu ir sumušimu“, - sakoma Rusijos Federacijos Tyrimų komiteto (RFTK) pranešime

„Pagal tyrimo versiją, A.Lebedevas, dalyvaudamas programoje “NTVšniki„ 2011 metų rugsėjo 16 dieną, “padarė kūno sužalojimų S.Polonskiui".

„Kaltinamajam taikoma kardomoji priemonė rašytinio pasižadėjimo neišvykti pavidalu“, - sakoma RFTK pranešime spaudai.

Jeigu chuliganizmas būtų pripažintas, buvusiam KGB agentui A.Lebedevui gresia kalėjimas iki penkerių metų, o už sumušimą - kalėjimas iki dvejų metų.

S.Polonskis yra nekilnojamojo turto magnatas, pagarsėjęs ekstravagantišku elgesiu ir nepadoriais šūkiais.

A.Lebedevas kaltinamas chuliganizmu ir sumušimu pagal tą straipsnio dalį, kurioje minimi politiniai, rasiniai, nacionalinės ar religinės neapykantos motyvai.

Pats A.Lebedevas, kuriam dar priklauso opozicijos laikraštis „Novaja Gazeta“, pareiškė, kad jam pateikti kaltinimai yra „visiškai išgalvoti“ ir prie tų kaltinimų prisidėjo „nežinomi man politiniai motyvai“.

Pernai per debatų laidą įvyko incidentas, kuris vėliau buvo parodytas NTV naujienų laidoje. Tame epizode matyti, kaip A.Lebedevas pašoka iš savo vietos ir kelis kartus smogia greta sėdėjusiam S.Polonskiui, kuris tiesė į jo pusę ranką. S.Polonskis nuvirto nuo kėdės, o laidos vedėjai iškvietė apsaugą.

A.Lebedvas vėliau savo tinklaraštyje pateisino savo elgesį, nes, anot jo, S.Polonskis per debatus elgęsis agresyviai ir grasinamai.

S.Polonskis, paklaustas ar neketina susitaikyti, atsakė: „Maniau, kad tas žmogus kitą dieną prabus, pamąstys, atsiprašys, ir mes uždarysime šią temą. Tačiau užuot taip pasielgęs, ponas Lebedevas tinklaraštyje paskelbė visiškai storžievišką mano atžvilgiu tekstą. Šį žmogų reikia pamokyti kartą ir visiems laikams“.


Šiame straipsnyje: Aleksandras LebedevasRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių