„WikiLeaks“ vadovas antrą kartą stos prieš teismą Londone

Tinklalapio "WikiLeaks" įkūrėjas Julianas Assange'as antradienį vėl stos prieš teismą Didžiojoje Britanijoje ir antrą kartą mėgins pasiekti, kad būtų paleistas už užstatą.

39 metų australas J.Assange'as prieš savaitę buvo areštuotas Londone pagal tarptautinį arešto orderį, kurį išdavė Švedija, siekianti jį apklausti dėl įtariamų lytinių nusikaltimų prieš dvi moteris.

J.Assange'as buvo areštuotas netrukus po to, kai jo tinklalapis, viešinantis nutekintą slaptą medžiagą, ėmė publikuoti tūkstančius konfidencialių JAV diplomatinio susirašinėjimo dokumentų.

Šiuo žingsniu, kurį kritikavo ir Amerikos draugai, ir priešai, jis smarkiai supykdė Vašingtoną ir užsitraukė jo nemalonę.

Augant pasipiktinimui dėl "WikiLeaks" vadovo arešto antradienį jo šalininkai ketina surengti protesto akciją prie Vestminsterio magistratų teismo pastato.

Švedų pareigūnai nori apklausti australą byloje, kurioje jis įtariamas išžaginimu ir seksualiniu priekabiavimu. Byla buvo iškelta pagal dviejų moterų, su kuriomis J.Assange'as bendravo rugpjūtį viešėdamas Švedijoje, skundus.

"WikiLeaks" vadovas griežtai neigia šiuos kaltinimus, kuriuos jo advokatas Didžiojoje Britanijoje Markas Stephensas pavadino "politiškai motyvuotais".

Tuo tarpu švedų pareigūnai tvirtina, kad ši byla visiškai nesusijusi su "WikiLeaks" veikla.

Praėjusią savaitę teismas Londone atmetė J.Assange'o prašymą paleisti jį už užstatą, nes nusprendė, jog esama pavojaus, kad įtariamasis gali pabėgti.


Šiame straipsnyje: WikiLeaksAssange'as

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių