„Wikileaks“ steigėjas gali būti teisiamas Australijoje

Iš Australijos kilęs tinklalapio "Wikileaks" įkūrėjas Julianas Assange`as gali būti teisiamas Australijos teisme dėl slaptų JAV diplomatinių pranešimų paskelbimo, rašo pirmadienį laikraštis "The Australian".

"Šios informacijos paskelbimas gali pakenkti žmonių, paminėtų šiuose dokumentuose, saugumui ir iš tikrųjų gali pakenkti JAV ir jų sąjungininkų, tarp jų Australijos, nacionalinio saugumo interesams" - sakė Australijos generalinis prokuroras Robertas McClellandas.

Jis pranešė, kad dabar vyriausybėje sudaryta darbo grupė, kuri ištirs galimus "Wikileaks" publikacijų padarinius. Drauge jis pareiškė žurnalistams, kad publikavimas "galimai pažeidė kai kuriuos Baudžiamojo kodekso straipsnius, todėl, galimas dalykas, J.Assange`o byla galiausiai gal būti perduota į teismą".

Australijos žiniasklaida pažymi, kad policija pradėjo "Wikileaks" įkūrėjo veiklos tyrimą.
"The Australian" rašo, kad dokumentuose, kuriuos paskelbė J.Assange`o tinklalapis, buvo 933 diplomatų pranešimai, išsiųsti nuo 2005 metų iš JAV ambasados Kanberoje į Vašingtoną.

Australijos ministrė pirmininkė Julia Gillard pareiškė žurnalistams, kad vyriausybė šiuo metu "atidžiai vertina" pastarosios publikacijos J.Assange`o tinklalapyje padarinius.

Daugiau nei 250 tūkst. dokumentų iš Amerikos ambasadų ir konsulatų visame pasaulyje diplomatų pašto tinklalapyje "Wikileaks" buvo paskelbti sekmadienį vakare.


Šiame straipsnyje: AssangeWikiLeaks

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių