„WikiLeaks“ įkūrėjas pasiduos britų policijai?

Tinklalapio "Wikileaks" įkūrėjo Juliano Assange`o advokatas tariasi dėl jo kliento atvykimo į policiją apklausai byloje dėl seksualinių nusikaltimų.

Advokatas Markas Stephensas žurnalistams sakė, kad Londono policija paskambino jam pranešti, kad gavo Švedijos išduotą J.Assange'o arešto orderį.

"Wikileaks" vadovas, kuris užsitraukė Vašingtono nemalonę, kai internete paviešino tūkstančius įslaptintų vyriausybinių dokumentų, yra apsistojęs nežinomoje vietoje Didžiojoje Britanijoje.

"Tariamės dėl susitikimo su policija savo noru", - sakė M.Stephensas pirmadienį, tačiau atsisakė nurodyti, kad J.Assange'as bus apklaustas.

Skotland Jardas savo komentarų šiuo klausimu nepateikė.

Švedija siekia apklausti 39 metų australą byloje, kurioje jis įtariamas išžaginimu, seksualiniu priekabiavimu ir neteisėta prievarta. Dėl šios bylos J.Assange'as gali būti išduotas Švedijai.

Švedijai išdavus J.Assange'o arešto orderį, lapkričio 30 dieną tarptautinė kriminalinės policijos organizacija Interpolas įtraukė "WikiLeaks" vadovą į labiausiai ieškomų asmenų sąrašą.

Praėjusią savaitę Švedijos aukščiausios instancijos teismas patvirtino arešto orderį.

J.Assange'as neigia kaltinimus, kurie, pasak M.Stephenso, "WikiLeaks" vadovui buvo mesti po ginčo dėl "lytinio akto, kuris įvyko esant abiejų partnerių sutikimui, bet buvo nesaugus".

Advokatas sakė, kad švedų atliekamas bylos tyrimas virto "politiniu reginiu".

Pirmadienį spaudimas "WikiLeaks" dar padidėjo, kai švedų pareigūnai uždarė J.Assange'o banko sąskaitą, atimdami iš jo svarbią lėšų rinkimo priemonę.

Pirmadienis buvo pirmoji diena, kai svetainė "WikiLeaks" nepaskelbė jokių naujų diplomatinio susirašinėjimo dokumentų. Kol kas nežinoma, ar su tuo kaip nors susijusios kompiuterinės atakos.


Šiame straipsnyje: WikiLeaksAssange'as

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių