„Wikileaks“ elgiasi kaip teroristė

Kongreso narys respublikonas ir aukštas Nacionalinio saugumo reikalų komiteto narys Peteris Kingas paragino įtraukti "Wikileaks" į teroristinių organizacijų sąrašą.

Pasak Kongreso nario, svetainė "Wikileaks", jau ne pirmą kartą paskelbusi slaptus JAV vyriausybės dokumentus, kelia šaliai realų pavojų.

"Wikileaks" elgiasi taip, kaip elgiasi tik teroristai: pakerta Amerikos vyriausybės autoritetą, daro beatodairiškus veiksmus, kurie gali kainuoti žmonėms gyvybę. Aš suprantu, kad visa tai daroma reiškiant nepasitenkinimą mūsų politika, bet tokie žingsniai kelia pavojų Amerikos žmonių gyvybėms. Taip pat keliamas pavojus mūsų sąjungininkams. Pavojus gresia ir vyriausybių, kurios atvirai nedraugauja su JAV, bet veda su mumis užkulisines derybas, narių gyvybėms. Todėl man tai, (slaptos medžiagos paskelbimas svetainėje "Wikileaks") tas pats, kas teroristų išpuolis", - sakė P.Kingas.

Baltieji rūmai pareiškė, kad paskelbdami slaptus dokumentus svetainės "Wikileaks" autoriai pasielgė neapgalvotai, šis poelgis kelia pavojų daug kam: diplomatams, specialiųjų tarnybų darbuotojams, kariniams pareigūnams ir civiliniams asmenims.

Pentagonas pareiškė, jog pradėjo stiprinti žinybos kompiuterių sistemos apsaugą, kad ateityje užkirstų kelią slaptos informacijos nutekėjimui.

Svetainė "Wikileaks" vėlai sekmadienį paskelbė 250 tūkst. JAV vyriausybės pranešimų, kuriuos Amerikos ambasados visame pasaulyje atsiuntė į Vašingtoną.

Sprendžiant iš dokumentų, kai kuriuos užsienio lyderius Amerikos diplomatai pavadino įžeidžiamais vardais.

Taip Rusijos ministrą pirmininką Vladimirą Putiną jie pavadino vadovaujančiu patinu, Afganistano prezidentą Hamidą Karzai - žmogumi, kurį "veda iš proto paranoja", o Vokietijos kanclerę Angelą Merkel kaip politikę, kuri "vengia rizikos ir retai parodo kūrybišką požiūrį".

Laikraščio "The Guardian" duomenimis, tarp paskelbtų dokumentų 3 376 yra susiję su Amerikos ambasada Maskvoje.


Šiame straipsnyje: JAVWikiLeaks

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių