Vyriausybė: H. Chavezo kvėpavimo problemos didėja

Venesuelos prezidentas Hugo Chavezas kenčia nuo „naujos ir sunkios“ infekcijos, kuri dar labiau apsunkino jo kvėpavimą intensyvios chemoterapijos kurso metu, vėlai pirmadienį pranešė vyriausybė.

Toks pranešimas buvo padarytas dvi savaitės po to, kai 58 metų H.Chavezas atsigulė į Karakaso karinę ligoninę. Prieš tai jis du mėnesius gydėsi Kuboje, kur jam buvo atlikta ketvirta nuo 2011-ųjų birželio vėžio operacija.

„Šiuo metu jis pasigavęs naują ir sunkią infekciją“, - sakoma informacijos ministro Ernesto Villegaso pareiškime, perskaitytame iš ligoninės. Ministras pridūrė, kad „prastėja (prezidento) kvėpavimo funkcija“.

E.Villegasas pakartojo, kad H.Chavezui taikoma „intensyvi chemoterapija ir papildomi gydymo metodai“, o jo „būklė tebėra labai delikati“.

„Komandantė Chavezas toliau kabinasi į Kristų ir gyvenimą, suprasdamas sunkumus, su kuriais susiduria, ir griežtai vykdydamas medikų komandos paskirtą programą“, - sakė ministras.

Vyriausybė penktadienį pirmą kartą paskelbė, kad H.Chavezui Kuboje buvo pradėtas intensyvus naujas chemoterapijos kursas, - po to, kai sausį jo būklė dėl kvėpavimo takų infekcijos pagerėjo. Paskui buvo nuspręsta gydymą tęsti Karakase.

Kairiųjų lyderis vasario 18 dieną slapta grįžo į Karakasą ir apie tai pranešė tik naktį „Twitter“ paskelbta žinute.

H.Chavezas viešai nesirodė ir nekalbėjo jau beveik tris mėnesius, ir tai pakurstė gandus apie jo sveikatą, kurie piktina vyriausybę. Pareigūnai vasario 15-ąją tik paskelbė jo nuotraukas iš Havanos ligoninės, kuriose jis matyti lovoje, besišypsantis, drauge su dviem šalia esančiomis dukterimis.

Viceprezidentas Nicolas Maduro, jo pasirinktas politinis įpėdinis, vėlai penktadienį pranešė apie chemoterapiją, o kitą dieną sakė, kad H.Chavezas vis dar siunčia nurodymus dėl politinės ir ekonominės politikos.

14 metų jau valdantis H.Chavezas spalio mėnesį buvo perrinktas šešerių metų kadencijai, bet negalėjo dalyvauti savo inauguracijoje, kuri turėjo įvykti sausio 10 dieną.

Prieš tai, kai gruodį išvyko į Kubą, jis paskyrė N.Maduro savo politiniu įpėdiniu ir paragino venesueliečius balsuoti už viceprezidentą, jeigu jis pats negalėtų grįžti dirbti. Pagal šalies konstituciją, tuo atveju, jeigu prezidentas tampa neveiksnus, per 30 dienų turi būti surengti nauji rinkimai.


Šiame straipsnyje: Hugo ChavezasvėžysVenesuela

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių