V.Putino ir D.Medvedevo tandemas gali išlikti iki 2018 metų

Rusijos prezidento ir premjero pareiškimai, paskelbti šeštadienį per partijos „Vieningoji Rusija“ suvažiavimą, reiškia, kad valdantysis tandemas išliks dar mažiausiai penkerius metus, mano Politinių technologių centro viceprezidentas Aleksejus Makarkinas.

„Intriga dėl to, kas eis į prezidentus, nuimta. O pats tandemas išliko, tik jo dalyviai pasikeis vietomis - Vladimiras Putinas bus prezidentas, o Dmitrijus Medvedevas, visiškai akivaizdu, - federacinės vyriausybės vadovas“, - sakė A.Makarkinas agentūrai „Interfax“.

Anot politologo, prezidento ir premjero tandemas gali išlikti iki pat prezidento rinkimų 2018 metais.

„Putinas su Medvedevu veiks kartu mažiausiai iki rinkimų į Valstybės dūmą 2016 metais, bet visiškai įmanoma - ir iki valstybės vadovo rinkimų 2018 metais“, - pažymėjo A.Makarkinas.

Vis dėlto, anot jo, vargu ar tokia V.Putino ir D.Medvedevo sąveika taps nuolatine Rusijos valdžios tradicija.

„Tokio tandemo dalyviai yra žmonės, kurie negali būti techniniais vadovais. Kaip tik tokie ir yra Putinas su Medvedevu, - aiškino politologas. - Putinas, kaip prezidentas, žinoma, bus stiprus, o jo partneriu bus stiprus premjeras Medvedevas. Tačiau žvelgiant apibendrintai per visą Rusijos istoriją, ministras pirmininkas, išskyrus Černomyrdiną ir Primakovą, yra grynai techninė figūra.“

Partijos „Vieningoji Rusija“ suvažiavime šeštadienį Rusijos prezidentas D.Medvedevas pasiūlė delegatams palaikyti ministro pirmininko V.Putino kandidatūrą į valstybės vadovo postą.

V.Putinas sutiko kandidatuoti į prezidento postą ir išreiškė viltį,kad D.Medvedevas vadovaus Rusijos vyriausybei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktai

Faktai portretas
Iki 2018 iš rusijos liks tik skuduras.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių