V.Putinas Sibire skraidė su gervėmis

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, neabejingas gamtos apsaugai, dalyvavo šalies ornitologų vykdomame eksperimente pagal projektą „Vilties skrydis“, kuris turi padėti išsaugoto retos rūšies gerves, kurioms gresia išnykimas, ketvirtadienį pranešė Kremlius.

Vilkėdamas baltą kombinezoną, V.Putinas pakilo motorizuota skraidykle į Sibiro padangę, tapdamas vedliu grupei nykstančių sibirinių gervių, kurios šiuo metu traukia į savo žiemavietes.

Nuolat demonstruojantis savo dėmesį laukiniai gamtai ir veiklaus žmogaus įvaizdį puoselėjantis Rusijos vadovas skraidė virš Jamalo pusiasalio Sibiro šiaurėje.

Valstybinė televizija rodė reportažus apie gervių gelbėtoją V.Putiną, tačiau tikėtina, kad šis prezidento žingsnis taps pastaruoju metu vis labiau drąsėjančių opozicijos tinklaraštininkų naujų negailestingų pašaipų taikiniu.

Grupė sibirinių gervių buvo užaugintos nelaisvėje Jamalo pusiasalyje įsikūrusioje Kuševaro ornitologinėje stotyje. V.Putinui buvo patikėta pilotuoti skraidyklę, vaizduojančią didžiulį paukštį, kuris turi nukreipti į laisvę paleistas gerves teisingu keliu į pietus.

„Greitai išsiaiškinkim mūsų vaidmenis - aš esu alfa gervė!“ - skelbė Rusijos tinklalapiuose išpopuliarėjusi karikatūra, kurioje V.Putinas vaizduojamas besikalbantis su grupe suglumusios išvaizdos sparnuočių.

Nesugebėjęs privilioti gerves per pirmąjį skrydė, V.Putinas iš antrojo mėginimo tapo šio būrio vedliu, rodydamas joms kelią į Centrinę Aziją.

Prezidentas vilkėjo baltą kombinezoną, kad pats atrodytų kaip gervė. Motorizuotos skraidyklės sparnas taip pat buvo baltos ir juodos spalvos.

„Nuostabu, kaip paukščiai prie to pripranta, - nutūpęs V.Putinas sakė valstybinei televizijai, tebedėvėdamas piloto drabužius, šalmą ir akinius nuo saulės. - Jie nebijo skraidyklės ir ją pralenkė. Jos nuostabios. Tai labai geras jausmas.“

V.Putinas sakė Rusijos naujienų agentūroms, kad šiam skrydžiui ruošėsi pusantrų metų. Vyresnysis pilotas Igoris Nikitinas teigė, kad V.Putinas per mokomuosius skrydžius ore išbuvo jau 17 valandų.

Panašu, kad šis skrydis įvyko trečiadienio vakarą, kai V.Putinas užsuko į Jamalą pakeliui į Vladivostoke vyksiantį Azijos ir Ramiojo vandenyno šalių ekonominio bendradarbiavimo forumą (APEC). Reportažai apie šį eksperimentą buvo rodomi per ketvirtadienio ryto žinias.

Rusijos prezidentas pastaraisiais metais nevengė susitikimų iš arti su kai kuriais rečiausiais šalies gyvūnais, įskaitant amūrinius tigrus, snieginius leopardus, baltuosius delfinus ir baltąsias meškas.

V.Putinas yra kai kurių nykstančių rūšių apsaugos projektų globėjas, nors kritikai teigia, kad jam labiau rūpi galimybė įspūdingai nusifotografuoti negu išsaugoti aplinką.


Šiame straipsnyje: RusijaVladimiras Putinasgervės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Mi-6

Mi-6 portretas
Nesidžiaukit, tuoj ir Kubilius su naujais malūnsparniais pasirodys

gaila

gaila portretas
kad geri darbai vis aprašomi,kaip kokie nusikaltimai,o pas mus ar kas nors kiek prisideda prie gamtos išsaugojimo nors dėl įvaizdžio?Pas mus tik įsisavina ES lėšas daugumoj be tikslo

e

e portretas
Paziurekit kaip Kauno elektrine pardavimo svarsto,musu turta ir visiems gerai,tad paziuresim mes visi kaip gyvensim .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių