Vienuoliams ir kunigų luomui „kopija“ – ne vagystė

Nors „Nevok“ yra bene geriausiai žinomas iš „Dešimties Dievo įsakymų“, tačiau matyt jau yra toks senas, kad neaprėpia naujadaro „nekopijuok“. Tad kitaip nei nustatyta pramoginės industrijos doktrinoje, ši spraga, matyt, ir leidžia kunigams žiūrėti piratinius „oskarais“ apdovanotus filmus be jokių rūpesčių, rašo torrentfreak.com.

Įdomus klientas – iš vienuolyno

Paulas Flynnas – DVD nuomojančio punkto Limerike (Arija) savininkas teigia turįs gan įdomų klientą.

Pastaruosius penkerius ar šešerius metus vietos kunigas vis skambindavo į parduotuvę dėl filmų nuomos.  Paulius apibūdina kunigą kaip "puikų žmogų, kuris mėgsta žiūrėti senus filmus“.

„Sausį jis paminėjo, kad jau matė „Lincolną“, naktį prieš. Tad paklausiau, ar jis buvo išankstiniame seanse kino teatre ar panašiai. O jis atsakė: „Ne, mūsų vienuolyne veikia kino klubas, į kurį susirenkame kartą per savaitę“, - nustebęs pasakojo P. Flynnas.

„TorrentFreak“ demaskuoja – DVD formatu sausį šis filmas dar nebuvo išleistas. Tad legaliai kino juostą Dievo tarnas esą galėjęs matyti tik jei buvo tarp tų, kurie balsuoja už „oskarus“. Esą yra ir kitas, kiek nuodėmingesnis tokio smalsumo paaiškinimas.

„Praėjusią savaitę žiūrėjome filmą „Ištrūkęs Džango“ (Django Unchained), man jis pasirodė pernelyg smurtinis. Prieš dvi savaites matėme „Vargdienius“ (Les Miserables), o prieš tris – „Taikinį # 1“ (Zero Dark Thirty)", kunigo žodžius citavo filmų nuomotojas.

Paulo teigimu, kunigai tokį piratišką elgesį nevertina kaip blogą.

Piratavimo kunigų luome reiškinys Limerike – ne išskirtinis. Tą įrodyti norėdami „TorrentFreak“ nusprendė „įlysti“ į labiausiai katalikiško miesto-valstybės – Vatikano – gyventojų duris, ir sužinoti pastarojo meto filmų ir serialų atsisiuntimo įpročius.

Nuodėmės mažajame mieste

Vatikanas – vos kiek daugiau nei 800 gyventojų turintis miestelis, tad ir atsisiuntimo lygis čia ganėtinai žemas. „TorrentFreak“ pastebėjo, kad vieno konkretaus IP adreso naudotojas dažnai parsisiunčia amerikietiškus TV šou: "Chicago Fire", "Lightfields", "The Neighbours" ir "Touch". Kito IP adreso naudotoją domina „The Americans“.

Tarp parsisiunčiamų – tik trys Holivudo filmai – dešimtmetį jau skaičiuojantis "Tegyvuoja meilė" (Love Actually), su kamera filmuotas „Snitch“ ir "Paskutinė tvirtovė" (Last Stand) (x264 formatu).

Muzika čia taip pat mažai populiari. Neseniai atsisiųstas tik vienas albumas - Ed Sheeran „Lego House“. Tuo pačiu IP adresu atsisiųstas ir "Aerosoft" žaidimas "Mega Airport Madrid X".

„TorrentFreak“ atrasti faktai nuvylė net juos pačius, tačiau paaiškėjo, kad Holivudo produkciją vatikaniečiai mieliau iškeičia į suaugusiems skirtą medžiagą.

Kviečia išbandyti

„Torrent Freak“ aiškinosi kiekvieną siunčiamos laikmenos pavadinimą (įskaitant keistai skambantį RS77_Episode 01) ir nustatė, kad į Vatikaną „pučiamus“ failus galima padalinti į dvi minėtąsias „nišas“.

Ne viską, ką išsiaiškino, „Torrent Freak“ nori skelbti, ir siūlo paties vartotojams tapti „tyrėjais“ ir susipažinti kas slepiasi po aukščiau išvardintų failų pavadinimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vytas

vytas portretas
tai kaip sventakupriai? juk draudziamo daikto labjau norisi- ar ne tiesa sakau?

Kaunietis

Kaunietis portretas
Paguglinau. Pasirodo, Lea Lexis ir Krissy Lynn - porno zvaigzdes.

nagi

nagi portretas
baikit čia juos smaugti. ir taip celibatas aniems po kaklu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių