Venesueloje per riaušes kalėjime žuvo bent 50 žmonių

Mažiausiai 50 žmonių žuvo, dar 90 buvo sužeisti penktadienį per susirėmimus tarp kalinių ir apsaugos darbuotojų viename kalėjime Venesuelos šiaurės vakaruose, pranešė ligoninės direktorius.

Televizijos reportažuose parodyti laisvės atėmimo įstaigą apsupę Nacionalinės gvardijos kariai, iš pastato vedami kaliniai sukruvintais drabužiais. Už užtvarų kalinių artimieji, daugiausiai moterys, laukė žinių; daugelis verkė.

Dauguma sužeistųjų per riaušes Laros valstijoje esančiame Uribanos kalėjime buvo pašauti, sakė ligoninės vadovas Ruy Medina (Rujis Medina).

Jis pažymėjo, kad aukų skaičius „kelia nerimą“ ir kad jis rodo tik kiek į ligoninę atvežta lavonų.

R.Medina pridūrė, kad kalinius į ligoninę pradėta vežti prieš vidurdienį, 14 sužeistųjų prireikė operacijos.

Už kalėjimus atsakinga ministrė Iris Varela sakė, kad šios riaušės įsiplieskė kaliniams pradėjus maištą, kai pareigūnai pradėjo kratą kalėjime, ieškodami paslėptų ginklų.

Venesuelos kalėjimai liūdnai pagarsėję savo prasta būkle, ypač dėl laisvės atėmimo įstaigų perpildymo, kuris yra didžiausias Lotynų Amerikoje. Taip pat bloga jų sanitarinė būklė, labai išplitęs smurtas.

Nors šalies kalėjimuose yra iš viso 14 tūkst. vietų, juose laikoma beveik 50 tūkst. žmonių.

Gyvenimas ankštai susispaudus yra viena iš smurto proveržio priežasčių.

Pernai rugpjūtį mažiausiai 25 žmonės žuvo, dar 43 buvo sužeisti per susirėmimus tarp priešiškų gaujų kalėjime „Yare I“, esančiame netoli Karakaso. Tuo tarpu 2011 metų birželį per riaušes Rodeo kalėjime žuvo apie 30 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių