Varšuvoje Nepriklausomybės diena „paminėta“ riaušėmis

Varšuvos centrinė Maršalkovskos gatvė ir jos prieigos  virto futbolo chuliganų ir policijos mūšio lauku. Varšuvos centre per Lenkijos nepriklausomybės dienos minėjimus dešiniosios pakraipos nacionalistai vėl sukėlė riaušes per vienas iš kelių eitynių sostinės gatvėse ir susirėmė su policijos pajėgomis.

Nepaisydami demonstracijos organizatorių raginimų laikytis rimties, kaukes dėvėję riaušininkai, kurie sudarė nedidelę dalį 10 tūkst. žmonių minios, ėmė mėtyti akmenis bei metalinius daiktus ir leisti signalines raketas į riaušių malšinimo policijos pareigūnus.

Policininkai atsakė leisdami ašarines dujas ir šaudydami guminėmis kulkomis.

„Mes suėmėme per 130 asmenų, įskaitant tuos, kurie užpuldinėjo mūsų pareigūnus“, - sakė Varšuvos policijos atstovas spaudai Mariuszas Mrozekas.

Jis pridūrė, kad buvo suimti mažiausiai trys policininkai, tarp jų viena pareigūnė, kuriai į galvą pataikė paleistas butelis.

Varšuvos miesto valdžia pranešė, kad gelbėjimo tarnybos suteikė greitąją pagalbą 13 žmonių, o dar penki žmonės buvo nuvežti į ligonines.

Šventiniai 94-ųjų nepriklausomybės metinių minėjimo renginiai vyko visoje Lenkijoje.

Oficialiam minėjimui prie Nežinomojo kareivio kapo Varšuvos centre vadovavo prezidentas Bronislawas Komorowskis. Vėliau šalies vadovas prisijungė prie parado, kuriame dalyvavo kelis tūkstančiai žmonių. Šis renginys vyko taikiai.

Lapkričio 11-oji buvo pradėta Lenkijoje oficialiai švęsti tik po to, kai 1989 metais žlugo komunistinis režimas, bet buvo lenkų, kurie minėjo šią šventę ir anksčiau, taip reikšdami opoziciją tuometinei valdžiai.

Praėjusiais metais dešiniųjų nacionalistų aktyvistai irgi buvo sukėlę riaušes, per kurias kelios dešimtys žmonių buvo sužeista, o apie dar 200 areštuota.

Į šventę neatvyko Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri nusprendė likti Lietuvoje dėl šalies vidaus politikos problemų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marija

Marija portretas
Musu prezidentei valio,gerai kad nevaziavo i tas mustynes.Ismintingai pasielge..

polski

polski portretas
pošvenčego čėgo

wilno

wilno portretas
tai ko cia visi bliaunat, kad musu prezidente turi vaziuot pas lenkus?Lai jie patys pirma savo mordaboju sutvarko, o po to kaimynus kviecia i svecius.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių