V.Antonovas ketina iškelti ieškinį prieš Lietuvą

Buvęs bankrutavusio „Snoro" banko akcininkas, Rusijos pilietis Vladimiras Antonovas teigia ketinantis Niujorke kelti ieškinį prieš Lietuvą dėl prarastų investicijų.

„Žadu kovoti iki galo. Be to, jau dabar pradedu civilinę bylą prieš Lietuvą dėl prarastų investicijų. Ginčo vieta bus Niujorkas. O Lietuvos finansų ministeriją jau pavasarį mano teisininkai yra perspėję, kad bylinėsimės su ja. Įstatymas reikalauja, kad palauktume pusmetį. Jei neklystu, spalio viduryje kaip tik sueis tie šeši mėnesiai„, - interviu dienraščiui „Lietuvos rytas“ sakė V.Antonovas.

Rusijos pilietis V.Antonovas valdė 68 proc. „Snoro„ akcijų, bankas „Snoras“ savo ruožtu buvo vienas pagrindinių „Lietuvos ryto“ akcininkų..

Pasak V.Antonovo, kitas „Snoro„ akcininkas Raimondas Baranauskas, valdęs 25 proc. banko akcijų, „bylinėtis prieš Lietuvos valstybę Niujorke negalės, nes yra jūsų šalies pilietis“.

Paklaustas iš kokių lėšų ketina bylinėtis su Lietuva, V.Antonovas sakė, jog kol kas teisininkų paslaugas jam apmoka Jungtinė Karalystė.

„Mūsų kova truks metų metus. Kalbant apie lėšas - mano pinigai kol kas yra įšaldyti. Bet britai teikia ir teisines paslaugas, už kurias sumoka valstybė. Yra ir ištikimų draugų, kurie man paskolintų pinigų. Yra asmenų, kurie pasirengę apmokėti civilinį ieškinį Niujorke ir pergalės atveju atsiimtų savo pinigus su procentais. Laukia ilga kova", - aiškino jis.

Interviu jis taip pat aiškino, jog įvairų prabangų turtą Prancūzijoje ir Jungtinėje Karalystėje įsigijo už bankų suteiktas paskolas, tačiau pripažino, kad kai kurias iš jų apmokėjo iš „Snoro" sąskaitos.

„Prancūzijoje visi mano namai yra pirkti už būsto paskolas, kurias gavau iš bankų. Čia, Jungtinėje Karalystėje, irgi viskas įsigyta už paskolas, kurias suteikė britų bankai", - aiškino jis.

Į pastabą, kad būsto paskolos Prancūzijoje būdavo dengiamos „Snoro„ pinigais V.Antonovas atsakė: “Taip, iš tiesų pavedimus dariau iš banko „Snoras„ sąskaitos“.

„Bet iš savo asmeninės sąskaitos. Aš buvau ne tik banko savininkas, bet ir klientas tuo pat metu - asmenines lėšas laikiau „Snore„ ir „Krajbanka“, naudojausi tik šių bankų išduotomis asmeninėmis kredito kortelėmis. Ar tai nelegalu?", - sakė jis.

Lietuvos Generalinė prokuratūra pernai lapkričio 14 dieną pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl banko „Snoras" galbūt apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo ir pinigų plovimo.

Netrukus po to V.Antonovas ir buvęs „Snoro“ prezidentas ir akcininkas Raimondas Baranauskas pripažinti įtariamaisiais dėl turto pasisavinimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, R.Baranauskas - ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Jiems išduotas Europos arešto orderis, šiuo metu abu įtariamieji yra Londone.

R.Baranausko ir V.Antonovo ekstradicijos byla Londone nagrinėjama nuo 2011 metų lapkričio pabaigos, patys įtariamieji nesutinka būti perduoti Lietuvai.

Birželį pateiktame orderyje buvusiems „Snoro“ akcininkams pareikšti įtarimai dėl maždaug apie 1,7 mlrd. litų vertės „Snoro“ turto pasisavinimo. Gegužės pradžioje išduotame orderyje A.Baranauskas ir V. Antonovas buvo kaltinti iššvaistę 700 mln. litų, o pernai lapkričio 22 dieną - 987 mln. litų.


Šiame straipsnyje: Vladimiras AntonovasSnoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

tiesa

tiesa portretas
Tai atsirugs Lietuvai kubiliaus banko nacionalizavimas, juk jis buvo normalei veikentis ,o kaip perejo i Lietuvos pavalduma tada bankrotavo , oi skausminga bus .......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių