Vakarai ragina JT ištirti, ar Sirija panaudojo cheminį ginklą

Didžioji Britanija, Prancūzija ir Jungtinės Valstijos trečiadienį paragino Jungtines Tautas (JT) ištirti Sirijos vyriausybės ir opozicijos kaltinimus dėl panaudotų cheminių ginklų, sakė diplomatai.

Tačiau Damasko sąjungininkė Rusija per JT Saugumo Tarybos posėdį tvirtino, kad reikėtų tirti tik vyriausybės pareiškimus.

Oficialusis Damaskas ir režimo priešininkai antradienį kaltino vieni kitus, jog cheminė ataka buvo surengtą prieš vieną kaimą netoli šiaurinio Alepo miesto.

Sirijos valstybinė žiniasklaida pranešė, jog teroristai paleido raketų su cheminėmis medžiagomis į Chan al Asalo (kaimą) Alepo provincijoje", o informacijos ministras Omranas al Zohbi (Omranas Zohbis) šią ataką vadino pavojinga eskalacija.

Užsienio reikalų viceministras Faisalas Muqdadas (Faisalas Mukdadas) nurodė, kad žuvo 31 žmogus, o valstybinė žiniasklaida pridūrė, jog dar apie 100 buvo sužeisti.

Sukilėliai neigė šiuos pranešimus ir kaltino režimo pajėgas įvykdžius pražūtingą ilgojo nuotolio raketų ataką, kuri žmonėms sukėlė „kvėpavimo problemų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių