V. Putinas ragina Vakarus „pasimokyti iš klaidų“ ir nesikišti

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad Vakarai turėtų pasimokyti iš savo klaidų ir liautis kišęsi į krizės ištiktų valstybių Šiaurės Afrikoje ir Artimuosiuose Rytuose reikalus.

"Nesiremiant į tarptautinę teisę neįmanoma tvarkyti reikalus šiuolaikiniame pasaulyje.

Mėginimai pakeisti universalius JT Chartijos principus vienašališkais veiksmais ar kažkokiais blokų susitarimais, taip pat ir panaudoti jėgą, apeinant JT Chartiją - nieko gera, kaip žinoma, neduoda", - sakė jis per užsienio ambasadorių skiriamuoju raštų įteikimo ceremoniją.

Pasak Rusijos lyderio, „tokie veiksmai sukelia destabilizaciją ir chaosą“.

„Pastaruoju metu gyvenimas pateikė šios tiesos įrodymų. Laikas pagaliau pasimokyti iš to, kas vyksta“, - ragino V.Putinas.

V.Putinas dar ragino kuo griežčiau reaguoti į ekstremizmą Sirijoje, Libijoje ir kitose šalyse, tuo pačiu gerbiant religinius tautų jausmus.

„Laikome būtina stiprinti pastangas prieš terorizmo grėsmes ir ekstremizmą, kad ir kur tai pasireikštų - Libijoje, Irake, Jemene, Sirijoje, Egipte, Afganistane. Dvigubų standartų čia neturi būti“, - pareiškė Rusijos prezidentas.

Anot jo, "teroristams reikia duoti griežtą ir vieningą atkirtį, bet tuo pačiu metu reikia gerbti tautų kultūros vertybes ir religinius jausmus.

V.Putinas priminė, kad „visa daugiatautės ir daugelio konfesijų turinčios Rusijos istorija liudija, kad nėra alternatyvos pilietinės taikos ir santarvės visuomenėje išsaugojimui“.


Šiame straipsnyje: Vladimiras PutinasRusijaVakarai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Budulis

Budulis portretas
Apgailėtinas žmogžudys.

Mikas

Mikas portretas
Raudonoji utele, o kaip su okupuota Padniestre,Abchzija? Tavo balso seniai niekas neklauso ir negirdi. Kaip pasakys JAV ,taip ir bus.

    portretas
Согласно Женевской Конвенсии, вся американская армия - сброд наёмников. Их в плен можно и не брать, а просто расстреливать на месте.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių