Už duoną ir pieną - beveik 35 mln. litų vertės dvaras

Kartais sakoma, kad net mažiausias geras darbas gali viską iš esmės pakeisti. Tai savo kailiu patyrė viena australė, kuriai už kelis gražius poelgius ir pagalbą senyvai moteriai atiteko beveik 35 mln. litų vertės dvaras.

95 m. našlė Betty Harris jau sunkiai galėdavo susitvarkyti buityje, todėl džiaugdavosi, kai jai padėdavo jaunesnė kaimynė Beatrice Gray. Kaimynė tiesiog kartais išnešdavo senolės šiukšlės, nupirkdavo maisto produktų ir taip toliau.

Kai B. Harris numirė, jos didžiausia nuosavybė - vertingas dvaras - buvo palikta ne moters giminaičiams, o B. Gray, rašo dailymail.co.uk.

Tokia netikėta įvykių seka įsiutino velionės giminę. Jie visi tvirtina, kad B. Gray senolę specialiai nuteikinėjo prieš giminę ir nuo pat pradžių siekė gauti dvarą.

„Gray šeimyna nuoširdžiai apsidžiaugs, o mano artimieji taip ir laukia mano mirties. Po visko, ką dėl jų patyriau, nepalieku jiems nei cento“, - testamente savo sprendimą grindė B. Harris.

Iš velionės giminių aktyviausią yra jos dukterėčia. Kuri, žinoma, savo susirūpinimą tetos gerove pareiškė tik po mirties. Ligoninės, kurioje dažnai gulėdavo B. Harris, personalas teigė, kad dukterėčia su teta nebendravo 13 metų, jos niekas nelankydavo ligoninėje.

Senolė savo testamente gimines vadino „ištroškusiais pinigų“, kai kurioms negailėjo ir tokių skambių pasisakymų kaip „kalė“ ir taip toliau.

Teisme paaiškėjo, kad B. Gray velionei skolindavo pinigus, nes apleista senolė net neturėjo pinigų nusipirkti reikalingam invalido vežimėliui.

Dvarą paveldėjusi B. Gray žiniasklaidai tik prasitarė: „Esu be galo dėkinga“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

egis

egis portretas
Kaip smagu,sekmes mociutei!

U

U portretas
Ir Lietuvoj tokių "giminių" kiek nori.

h20

h20 portretas
tai man rodos dabar tokie reiskiniai kaip epidemija... jaunimas skuba gyventi... o senoliais nera kam pasirupinti... pradedant valstybe ir baigiant artimaisiais...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių