Ukrainos verslininkai protestuoja prieš Mokesčių kodeksą

Prieš naują Ukrainos mokesčių kodeksą protestuojančių verslininkų atstovai perdavė kreipimąsi į šalies prezidento administraciją.

Kaip praneša agentūros "Interfax" korespondentas, kreipimąsi į Viktorą Janukovyčių perdavė Verslininkystės gynimo komiteto prie opozicinės vyriausybės pirmininkė Oksana Prodan, Julijos Tymošenko bloko narė Natalija Korolevskaja ir dar keli akcijos dalyviai.

Kaip jau pranešta, verslininkai reikalauja vetuoti Mokesčių kodeksą. Priešingu atveju jie žada pradėti rinkti parašus už tai, kad būtų surengtas visuotinis referendumas ir pirma laiko nutraukti prezidento ir parlamento įgaliojimai bei paskirti pirmalaikiai valstybės vadovo ir Aukščiausiosios Rados rinkimai.

Pirmadienio rytą maždaug 2 tūkst. verslininkų susirinko į mitingą Kijevo Nepriklausomybės aikštėje pareikšti protesto prieš parlamento priimtą Mokesčių kodeksą. Po to jie kolonomis atėjo prie prezidento administracijos, kur susirinko jau maždaug 5 tūkst. protestuotojų.

Mitinguotojai laikė plakatus su šūkiais: "Kodeksui - ne!", "Pasiėmėte iš mūsų viską - palikite darbą", "Šalin rankas nuo mūsų pinigų" ir kitais.


Šiame straipsnyje: Ukrainaverslininkų protestas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių