Ukrainos premjerė atmeta kaltinimus išdavyste

Ukrainos ministrė pirmininkė Julija Tymošenko trečiadienį atmetė prezidentūros kaltinimus valstybės išdavyste - esą Gruzijos ir Rusijos konflikte ji palaiko pastarosios pusę.

J.Tymošenko, įsivėlusi į nesutarimus su šalies prezidentu Viktoru Juščenka, pareiškė norinti „nedelsiant paneigti šiuos kaltinimus".

Prezidentūros atstovas Andris Kislynskis anksčiau buvo pareiškęs, kad „ministrės pirmininkės veiksmuose matyti valstybės išdavystės ir politinės korupcijos ženklų".

A.Kislynskis nepateikė įrodymų, tačiau pažymėjo, kad „saugumo tarnybų patikrinimui bus perduota turima medžiaga".

Anot jo, įtarimų sukėlė J.Tymošenko tyla dėl Rusijos veiksmų Gruzijoje, kurios prezidentas Michailas Saakašvilis yra artimas V.Juščenkos sąjungininkas. A.Kislynskis teigia, kad dabartinė Ukrainos vyriausybės vadovė siekia Kremliaus paramos artėjančiuose šalies prezidento rinkimuose, kurie turi įvykti 2009-2010 metais.

Ukrainos žiniasklaida ir politikos apžvalgininkai susirūpino, kad Rusijos kariuomenė gali užimti Krymo pusiasalį jeigu V.Juščenka toliau atvirai rems Tbilisį.

Kryme esančiame Sevastopolio uoste nuo 1991 metų, kai sugriuvo Sovietų Sąjunga, yra dislokuotas Rusijos Juodosios jūros laivynas. Ten taip pat gyvena didelė rusų bendruomenė, jaučianti simpatijas Maskvai, pažymi naujienų agentūra AFP.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių