Ukrainoje Tymošenkos šalininkai paskelbė bado akciją

Partijos "Tėvynė" ("Batkivščina", kurios lyderė yra buvusi premjerė Julija Tymošenko), atstovai pradėjo neterminuotą bado akciją protestuodami prieš "Ukrainoje įvedamą diktatūrą".

"Šiandien mes skelbiame neterminuotą bado streiką, norėdami atkreipti Ukrainos ir pasaulio visuomenės dėmesį į tai, kad vienoje didžiausių Europos valstybių - Ukrainoje - įvedama diktatūra", - sakoma partijos "Tėvynė" aktyvistų antradienį pasirašytame manifeste.

Manifesto autoriai pareiškia, kad Ukrainoje dabar neįmanoma surengti skaidrių rinkimų.
"Jau akivaizdu, kad naujasis savivaldybių rinkimų įstatymas įtvirtina Ukrainoje iki šiol neregėtą falsifikavimo sistemą. Rinkimai - tik naujos ciniškos klastojimo sistemos parengimas ir išbandymas prieš būsimus parlamento ir prezidento rinkimus", - pabrėžiama dokumente.

"Tėvynė" aktyvistai tvirtina, kad dėl klastojimų partijai neleista dalyvauti vietos rinkimuose keturiose srityse: Kijevo, Lvovo, Lugansko ir Ternopolio.

"Šiandien mes kreipiamės ne į šalių lyderius, o į jų tautas, jų žiniasklaidą ir pasaulio parlamentus, prašydami solidarizuotis su ukrainiečių liaudimi ginant jauną demokratiją ir Ukrainos valstybės suverenitetą. Mes pradedame bado akciją reikalaudami grįžti prie sąžiningų rinkimų, išsaugojant Ukrainai galimybę kurti demokratinę ateitį", - skelbia "Tėvynės" aktyvistai.

Krymo respublikos Aukščiausiosios Rados deputatų ir vietos savivaldybių rinkimai Ukrainoje vyks 2010 metų spalio 31 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių