Tyrėjai: dėl lėktuvo katastrofos Maskvoje kalti stabdžiai

Maskvos Vnukovo oro uoste bendrovės „Red Wings“ lėktuvas Tu-204 sudužo dėl sugedusių stabdžių, paskelbė Rusijos tyrėjai.

Sėkmingai nutūpęs lėktuvas nuslydo nuo tūpimo tako ir išvažiavo į kelią. Gelbėtojai vėliau paėmė prieš ketverius metus pagaminto lėktuvo, kurį eksploatavo magnato Aleksandro Lebedevo oro bendrovė „Red Wings“, „juodąsias dėžes“.

„Lėktuvas nutūpė deramoje tūpimo vietoje, bet dėl kažkokios priežasties negalėjo sustoti ant tūpimo tako“, – televizijoms sakė Federalinės oro transporto agentūros vadovas Aleksandras Neradka.

„Kaip rodo preliminarūs duomenys, pilotai panaudojo visas lėktuve esamas stabdžių sistemas. Tačiau dėl kažkokios priežasties mašina nesustojo ir toliau riedėjo tūpimo taku. Priežastis greičiausiai buvo sugedę traukos reversai ar stabdžiai“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė šaltinis tyrėjų grupėje.

Didesnio aukų skaičiaus buvo išvengta tik todėl, kad 210 vietų lėktuve buvo tik aštuoni įgulos nariai, grįžę po užsakomojo skrydžio į Čekiją. Per katastrofą iškart žuvo keturi asmenys.

Sekmadienį aukų padaugėjo – mirė skrydžio palydovė Tatjana Penkina, kuri buvo sužeista per nelaimę. Ligoninėse dar yra trys sužeistieji.

Lėktuvas šeštadienį 16 val. 45 min. vietos laiku nulėkė nuo tūpimo tako ir perskilo į kelias dalis. Nuolaužos skriejo į Kijevo plentą.

Internete paskelbta mobiliuoju telefonu nufilmuota medžiaga rodo, kad lėktuvo nuolaužos skriejo į kelią, į juo važiavusius automobilius, kurių vairuotojai turėjo daryti staigius posūkius ar stabdyti.

Lėktuvas perskilo į tris dalis: dėl to reikėjo kuriam laikui uždaryti ir Kijevo greitkelį, ir trečiąjį pagal dydį Maskvos Vnukovo oro uostą, kuriame yra specialus terminalas Kremliaus pareigūnams.

„Red Wings“ savininkas A.Lebedevas – milijardierius, garsėjantis kritišku Kremliaus vertinimu ir tuo, kad jam Didžiojoje Britanijoje priklauso laikraščiai „London Evening Standard“ ir „The Independent“, – sakė, kad lėktuvas neseniai buvo skrupulingai patikrintas.

„47-asis lėktuvas buvo skridęs 8,5 tūkst. valandų, o paskutinis rimtas jo patikrinimas buvo atliktas lapkričio 23 dieną“, – „Twitter“ tinkle parašė A.Lebedevas.

Internete paviešintas tragediją užfiksavęs vaizdo įrašas, kurį nufilmavo įvykio liudininkas.

Rusijoje pastaruoju metu padaugėjo lėktuvų nelaimių, o jų priežastimis tapo senstanti įranga ir prasti priežiūros darbai, kuriuos atlieka mažos ir daugiausia nekontroliuojamos oro bendrovės.

Nepaprastųjų situacijų ministerija nurodo, kad vien per dvejus pastaruosius metus lėktuvų katastrofos pareikalavo maždaug 200 rusų gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaubas

Siaubas portretas
Bordelis Rusijoje! :(

Aiskiaregis

Aiskiaregis portretas
Ne stabdziai, o rusai.

.....

..... portretas
Nu, kai ivans amžinai stabdis, tai ir problemos stabdomos...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių