Tymošenko mano, kad Janukovyčius linkęs į smurtą

Buvusi Ukrainos premjerė ir opozicinės partijos "Tėvynė" lyderė Julija Tymošenko mano, kad jos teismo procesas baigsis kaltinamuoju nuosprendžiu, o už grotų jos gyvybei grės pavojus.

„Aš manau, kad mane nuteisti buvo nuspręsta dar neprasidėjus teismo procesui. Šioje pasaulio dalyje mes, deja, esame gerai susipažinę su parodomaisiais teismais“, - sakė buvusi premjerė interviu leidiniui „The Times“, pranešama asmeniniame J.Tymošenko tinklalapyje.

„Aš niekada nesuteiksiu (Ukrainos prezidentui Viktorui) Janukovyčiui ir jo režimui malonumo išgirsti bent mažiausią užuominą, kad aš bijau. Bet jeigu sąžiningai pažiūrėsime į šį žmogų ir jo veiksmus, bus aišku, kad nėra garantijų dėl mano asmeninio saugumo“, - sakė J.Tymošenko.

„Janukovyčius - unikalus reiškinys šiuolaikiniam pasauliui, juk jis buvo du kartus nuteistas kriminalinis nusikaltėlis daug laiko iki atėjimo į valdžią. Todėl jis turi instinktyvų, o ne įgytą esant valdžioje polinkį į smurtą ir nusikalstamumą“, - sakė partijos „Tėvynė“ lyderė.

Kaip sakoma straipsnyje, K.Tymošenko paragino Vakarus mesti iššūkį „jos priešui, prezidentui Janukovyčiui“.

„Ukraina - neatimama Europos dalis. Tinkamai vadovaujami mes gyvensime pagal Europos politinio ir komercinio gyvenimo normas. V.Janukovyčius taip pat turi laikytis šių normų“, - pabrėžė buvusi premjerė.

J.Tymošenko papasakojo, kad dabar skaito Mianmaro opozicijos lyderės Aung San Suu Kyi (Auna San Su Či ) paskaitas apie laisvę. „20 metų Mianmaro diktatoriai mėgino ją palaužti, bet ji vis dar yra ryškus pavyzdys. Aš iš visų jėgų pasistengsiu sekti jos didvyrišku pavyzdžiu“, - sakė ji.

Generalinė prokuratūra kaltina J.Tymošenko tuo, kad ji viršijo įgaliojimus, sudarydama „dujų sutartis“ su Rusija 2009 metais, ir dėl to valstybė patyrė daugiau kaip 1,5 mlrd. grivinų nuotolių.

Teismas pradėjo nagrinėti „dujų bylą“ birželio 24 dieną. Rugpjūčio 5 dieną J.Tymošenko buvo areštuota.

Baudžiamoji byla iškelta pagal Ukrainos baudžiamojo kodekso 365 str. 3 d. (valdžios ir tarnybos įgaliojimų viršijimas). Straipsnis numato laisvės atėmimą nuo 7 iki 10 metų ir teisės užimti tam tikras pareigas arba užsiimti tam tikra veikla laikotarpiui iki 3 metų atėmimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA VIENAS

NA  VIENAS portretas
LINKES Y SMURTA , KITAS Y NEZABOTA MEILE , VIETOJ JANUKOVYCIAUS ISRASYCIAU SIAI APSIVOGUSIAI PONIUTEI 10 METU CYPES IR VISOS PROBLEMOS PASIBAIGTU , DEL JOS AFERU , RUSIJOS GENEROLAS ATSEDEJO 5 METUS, KITIEMS ANTPECIAI NULAKSTE , OJI TAI PABEGO Y UKRAINA TADA,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių