Turkijos sostinėje įvykdytas išpuolis prie JAV ambasados

Įtariamas mirtininkas penktadienį Turkijos sostinėje prie įėjimo į JAV ambasadą susprogdino bombą, dėl kurios žuvo jis pats ir dar vienas žmogus, pranešė pareigūnai.

JAV ambasadorius Francisas Ricciardione'as žurnalistams sakė, kad per šį sprogimą 13 val. 15 min. žuvo prie vartų budėjęs sargybinis ir sužeistas vienas Turkijos pilietis.

Atrodo, kad bomba sprogo patikrinimo poste prie šoninio įėjimo į ambasadą, bet pačiai ambasadai žalos nepadarė. Vaizdo įrašuose matyti nuplėštos nuo vyrių durys ir ant žemės bei gatvėje besimėtančios nuolaužos. „The Associated Press“ (AP) reporteris sakė matęs vieną lavoną gatvėje priešais minėtą įėjimą.

Į incidento vietą atskubėjo daugybė policininkų, kelios greitosios pagalbos mašinos. AP reporteris sakė matęs vieną sužeistą, matyt sunkiai, moterį, nešamą į greitosios pagalbos mašiną.

Policijos pareigūnas, kuris pagal vyriausybės taisykles nesutiko skelbti savo pavardės, sakė, kad policija išnagrinėjo saugumo kamerų nufilmuotą medžiagą ir nustatė du žmones, kurių kažkuris vienas galėjo būti mirtininkas.

Atsakomybės už išpuolį niekas neprisiėmė, bet Turkijoje aktyviai veikia kurdų sukilėliai ir islamistų kovotojai.


Šiame straipsnyje: TurkijaJAVambasadaišpuolis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Turkija

Turkija portretas
O barbariska Turkija tuoj bus Europos Sajungos nare,visa Europa bus paversta kaip Turkija, Kiek pamenu is mokyklos laiku turkai visada buvo barbarai,bet tokie ir liko. Seka visais islamiskais teroristais,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių